A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719833492.8556.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Marius Nica: „Romania printre statele UE care nu a inregistrat intarzieri in semnarea Programelor Operationale 2014 - 2020”
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
13-07-2015, ora 09:20

Marius Nica: „Romania printre statele UE care nu a inregistrat intarzieri in semnarea Programelor Operationale 2014 - 2020”

Articol de Cristian Amariei
Romania se afla printre statele membre ale Uniunii Europene care nu a inregistrat intarzieri in semnarea Programelor Operationale 2014 - 2020, a declarat duminica Ministrul Fondurilor Europene, Marius Nica.

Saptamana trecuta a fost aprobat Programul Operational Infrastructura Mare (POIM)2014 — 2020, care beneficiaza de cea mai mare alocare de fonduri europene, de circa 9,4 miliarde euro (la care se adauga o cofinantare nationala de circa 2,4 miliarde euro) si este finantat atat din Fondul European de Dezvoltare Regionala, cat si din Fondul de Coeziune.

Tot anul acesta a avut loc si aprobarea oficiala a Programului National de Dezvoltare Rurala 2014-2020, a Programului Operational Regional, cu o alocare de 7,91 miliarde euro, a Programului Operational Capacitate Administrativa, cu o alocare financiara de aproximativ 658 milioane euro si a Programul Operational Capital Uman, cu o alocare financiara de aproximativ 5,05 miliarde euro.

De asemenea, la sfarsitul anului 2014 au fost aprobate de catre Comisia Europeana doua programe operationale: Programul Operational Asistenta Tehnica, cu o alocare financiara de aproximativ 251 milioane de euro, si Programul Operational Competitivitate, cu o alocare financiara de aproximativ 1,58 miliarde euro.

' As vrea sa reamintesc faptul ca acest guvern a preluat o absorbtie de nici 8%. Avem astazi, in ciuda tuturor criticilor, care sunt inevitabile, 55% absorbtie iar in decembrie 2015 ne vom incadra fara dubiu in intervalul 65 — 80%. Asadar, munca serioasa nu se face cu ridicarea poalelor in cap si nici cu acuze nefondate. Romania are nevoie de seriozitate si de indeplinirea unor obiective precum cele enumerate mai sus pentru ca vocea sa sa fie una demna si responsabila', a declarat Ministrul Fondurilor Europene.

Marius Nica aminteste ca regulamentele europene aferente exercitiului financiar 2014-2020 au fost aprobate la finalul lunii decembrie 2013. Conform acestora, in termen de 4 luni, statele membre urmau sa trimita spre aprobare acordurile de parteneriat. 'Romania a respectat toate termenele impuse de regulamente si reamintesc faptul ca a fost al unsprezecelea stat membru din 28 care a reusit aprobarea acestui document strategic. Totodata, la nivel european nici in acest moment nu sunt aprobate toate programele europene. in concluzie, Romania nu a inregistrat intarzieri in comparatie cu celelalte state membre, ba chiar a facut o figura frumoasa in cadrul Comisiei Europene', a mai explicat Marius Nica.

La finele lunii mai, Romania a inregistrat o absorbtie curenta a fondurilor europene, pe cadrul financiar 2007 — 2013, de 54,42%, in crestere cu 0,2 puncte procentuale fata de nivelul de la finalul lunii aprilie, arata datele publicate pe site-ul Ministerului Fondurilor Europene (MFE).

Sursa: agerpres.ro
     
Tag-uri: marius nica, romania, ue
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii