ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

POLITIC
26-06-2012, ora 19:09

Mariana Campeanu: Nu atingem tintele pentru UE 2020

Articol de Madalina Irimia

Ministrul Muncii, Mariana Campeanu, a declarat ca aproape toate obiectivele nationale asumate de Romania in cadrul strategiei Europa 2020 pentru crestere inteligenta, ecologica si favorabila incluziunii sociale nu vor putea fi atinse din cauza crizei mondiale si a instabilitatii economiei autohtone.

"Aproape toate tintele asumate de Romania in cadrul strategiei Europa 2020 nu vor fi atinse. Rata de ocupare (...) este greu de atins, in conditiile in care o crestere economica sustinuta nu avem, iar o parte din populatia activa si, in special, cea foarte bine calificata, lucreaza in afara tarii.

Abandonul scolar creste (..), trecem printr-o perioada in care copii muncesc alaturi de parinti pentru subzistenta si abandoneaza foarte usor scoala. Poate singura tinta pe care o vom atinge va fi cea a ponderii populatiei cu studii superioare, dar va fi un indicator realizat cantitativ si nu calitativ", a afirmat ministrul Muncii.

Referindu-se la cauzele care ar putea duce la neindeplinirea obiectivelor nationale, Mariana Campeanu a mentionat atat situatia economica existenta pe plan modial, cat si cea interna.

"Este greu (sa atingi tintele din strategia Europa 2020 - n.red.) in conditii de criza mondiala si de instabilitate economica in Romania, data de efortul enorm pe care Romania trebuie sa-l faca la anul pentru a plati un varf de datorie de peste 4 miliarde euro. Si acest lucru te face ca, in economie, sa jonglezi intre dezvoltarea anumitor ramuri in detrimentul altora, in asa fel incat sa faci rost de acesti bani", a explicat ministrul Muncii.

Sursa: ziare.com

Foto: mediafax.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii