ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
13-03-2015, ora 08:34

Marian Vanghelie a iesit joi noaptea incatusat din sediul DNA. Primarul sectorului 5 a fost retinut pentru 24 de ore

Articol de Cristian Amariei
Dupa mai bine de 12 ore in care a asistat la perchezitii si inca un ceas petrecut in biroul procurorilor, Marian Vanghelie a iesit joi-noapte incatusat din sediul Directiei Nationale Anticoruptie.

Pe numele sau a fost emisa o ordonanta de retinere pentru 24 de ore pentru abuz in serviciu si luare de mita. Primarul sectorului 5 ar fi primit o spaga ametitoare - potrivit anchetatorilor, cea mai mare din politica romaneasca: aproape 100 de milioane de euro. In acelasi caz, au fost retinuti joi seara si un nepot de-al lui Marian Vanghelie, dar si 3 angajati ai primariei Sectorului 5.

Suspectata de fapte de coruptie in dosar este si partenera de viata a edilului, Oana Niculescu Mizil. La iesirea din sediul DNA, Vanghlie a spus un singur lucru: "Romania denunturilor!..."

Primarul nu a stat mai mult de o ora in biroul procurorilor anticoruptie.
Cristian Ene, avocatul lui Marian Vanghelie: "Domnul Vanghelie si-a rezervat dreptul de a nu face declaratii, solicitand de a lua cunostinta de dosarul, sa poata da explicatii pe situatia de fapt. Am formulat o cerere in acest sens, urmeaza ca DNA-ul sa ne raspunda daca ne incuviinteaza sau nu studierea dosarului."

Marian Vanghelie credea ca le-a trait pe toate. Insa chiar si asa de ce i-a fost frica, nu a scapat. Procurorii anticoruptie au emis pe numele sau ordonanta de retinere pentru 24 de ore. Asa ca primarul "care este" ... a trait si experienta unei nopti petrecute in spatele gratiilor, insa soarta lui definitiva va fi decisa de un judecator de drepturi si libertati.

Procurorii sustin ca Marian Vanghelie, in calitate de primar al Sectorul 5, ar fi atribuit contracte unor firme private, in urma carora - potrivit unor surse - edilul ar fi perceput un comision de 20 la suta. Faptele de coruptie pentru care este acuzat Vanghelie s-ar fi derulat din 2007 si pana in prezent, afirma anchetatorii.

Procurorii il acuza pe Marian Vanghelie de abuz in serviciu, dupa ce edilul i-ar fi dat omului de afaceri Dumitru Marin contracte in valoare de doua miliarde de lei. Rasplata pentru primar ar fi venit prin intermediari, explica procurorii, care insista ca una dintre firmele lui Marin a incheiat contracte cu trei societati comerciale, toate controlate de apropiatii lui Vanghelie. Banii platiti pentru diverse servicii ar fi reprezentat de fapt mita.

In plus, ca sa fie sigur ca primeste ce i se cuvine, Vanghelie ar fi obtinut controlul asupra unei alte societati ce i-a apartinut lui Dumitru Marin, care detinea mai multe imobile in Bucuresti. Daca omul de afaceri nu i-ar mai fi dat spaga, Vanghelie ar fi executat bunurile. Cel putin asta e teoria anchetatorilor, care au descins ieri dimineata la primarie in cautare de probe.

Joi, si iubita lui Vanghelie, Oana Niculescu Mizil, a fost adusa la DNA. Ea a anuntat ca isi da demisia din Camera Deputatilor pentru ca nu vrea sa pericliteze ancheta.

Oana Mizil: "Sunt total nevinovata, deci este un dosar, v-am spus, am calitatea de suspect, sunt nevinovata. Nu, nu am administrat niciun magazin, din contra am consiliat. Pur si simplu ma consider nevinovata. Imi place moda, nu am ce sa fac, nu am putut sa stau departe de moda. Asta a fost primul meu hobby."

Practic, anchetatorii spun ca Vanghelie a folosit contractele primariei ca sa castige zeci de milioane de euro ilegal si - ca sa ascunda mita - ar fi folosit-o si pe iubita lui, Oana Niculescu Mizil.

Sursa: stirileprotv.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii