ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
09-01-2016, ora 10:53

Marea miza a BOR. De ce vrea Biserica sa scrie in Constitutie ca familia e formata din barbat si femeie

Articol de Cristian Amariei
In fata deciziilor istorice recente ale Statelor Unite si conservatoarei Irlande de legalizare a casatoriilor gay, Biserica Ortodoxa Romana se angajeaza intr-un demers fara precedent, care, daca ar avea sanse de succes, ar face ca in Romania casatoriile intre persoane de acelasi sex sa fie imposibile intr-un viitor apropiat.

Mai exact, preotii strang semnaturi pentru revizuirea Constitutiei, in sensul in care in legea fundamentala sa scrie ca familia este formata din barbat si femeie. O astfel de prevedere exista acum in Codul Civil, insa acest tip de lege poate fi mai usor de modificat, spre deosebire de Constitutie.

Patriarhul Daniel a indemnat personal credinciosii sa sustina efortul Bisericii de „a rezista in fata unor 'modele' noi de familie”. Demersul este sustinut de mai multe organizatii non-guvernamentale, unite sub numele de „Coalitia pentru Familie”, insa contestat de reprezentantii ONG-urilor care lupta pentru apararea drepturilor comunitatii LGBT. „In realitate ni se pregateste Revolutia Sexuala Ortodoxa”, a comentat Florin Buhuceanu de la Accept.

Biserica Ortodoxa din Romania se afla in plina ofensiva in aceasta perioada. Preotii, cu binecuvantarea Patriarhului, au inceput sa stranga semnaturi pentru modificarea Constitutiei. Au nevoie de 500.000 astfel incat Parlamentul sa ia in discutie proiectul de revizuire care propune ca in legea fundamentala sa scrie negru pe alb ca familia este formata din barbat si femeie. „Cand Dumnezeu a facut lumea, coroana creatiei Sale a fost familia: barbatul si femeia, care au primit binecuvantarea de a creste, a se inmulti si a stapani pamantul. Desi a trecut prin multe incercari si pericole abatute asupra societatii umane, totusi familia a fost institutia cea mai stabila a umanitatii, asigurand continuitatea acesteia in istorie. De aceea, trebuie sa sustinem efortul Bisericii de a apara familia naturala, traditionala, universala si de a rezista in fata unor „modele” noi de familie, care considera ca uniunea fireasca barbat-femeie ar fi doar un model printre altele”, a explicat Patriarhul Daniel demersul care, daca va avea sanse de reusita, dupa votul parlamentului si referendumul de aprobare, ar face imposibila intr-un viitor apropiat casatoriile intre persoane de acelasi sex.

In prezent, in Romania, aceste nu sunt permise de Codul Civil, insa modificarea unei astfel de legi este relativ usoara, de aceea s-a ales varianta revizuirii. Demersul Patriarhiei este sustinut de o serie de ONG-uri, grupate sub umbrela „Coalitiei pentru familie”.

Mai multe pe gandul.info
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii