A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727673212.1196.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Marea Britanie si Bill Gates au anuntat un plan contra malariei in valoare de patru miliarde de euro
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
26-01-2016, ora 10:24

Marea Britanie si Bill Gates au anuntat un plan contra malariei in valoare de patru miliarde de euro

Articol de Cristian Amariei
Miliardarul si filantropul american Bill Gates impreuna cu ministrul britanic de finante, George Osborne, au anuntat luni un plan de mai multe miliarde de euro pentru eradicarea malariei, "ucigasa cea mai criminala a lumii", scrie agentia France Presse.

Trei miliarde de lire sterline (patru miliarde de euro) vor fi platite pe parcursul a cinci ani pentru finantarea cercetarii si sustinerea eforturilor de a pune capat acestei boli transmise de tantari, au detaliat ministrul George Osborne si Bill Gates intr-un articol publicat in cotidianul "Times".

"Cand vorbim despre tragedia umana, nici o fiinta nu produce ceva atat de devastator precum tantarul", au spus ei. "Noi credem amandoi ca o lume fara malarie este o prioritate sanitara mondiala", au subliniat cei doi.

In fiecare an din urmatorii cinci, 500 de milioane de lire sterline (660 milioane de dolari) vor veni de la bugetul britanic ca ajutor pentru dezvoltare, in timp ce Fundatia Gates va oferi anul acesta 200 de milioane de dolari (aproximativ 190 de milioane de euro) care vor fi urmati de alte donatii.

Potrivit raportului pe 2015 al Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) privind malaria la nivel mondial, aproximativ 214 milioane de noi cazuri de malarie au dus anul trecut la decesul unui numar de 438.000 de persoane, in timp ce malaria este o boala de care oamenii se pot proteja si care poate fi tratata.

Malaria ucide in special copii sub cinci ani, ei reprezentand doua treimi din decese, a mentionat raportul OMS.

S-au inregistrat progrese considerabile in ultimii 15 ani in eforturile de a controla boala, dar acestea sunt amenintate de rezistenta la medicamentele impotriva malariei si la insecticidele impotriva tantarilor care câstiga teren, potrivit raportului citat.

"Daca nu sunt lansate noi insecticide de acum pana in anul 2020 situatia va deveni critica iar numarul mortilor ar putea creste", au avertizat George Osborne si Bill Gates, care sustin ca sunt "optimisti ca malaria poate fi eradicata in timpul vietii lor".

Malaria este una dintre problemele majore de sanatate publica din lume, care afecteaza peste 40% din populatia care traieste in zonele de risc.

Sursa: agerpres.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii