A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1735958875.9909.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Mancati macaroane reci: de ce recomanda unii specialisti alimente fainoase fierte si racite?
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
14-10-2014, ora 17:01

Mancati macaroane reci: de ce recomanda unii specialisti alimente fainoase fierte si racite?

Articol de Madalina Irimia
Unele alimente fainoase fierte si racite – precum cartofii sau pastele fainoase – contin o forma de amidon cu efecte benefice asupra organismului uman, sustine un specialist britanic.

Dr. Denise Robertson, specialist in nutritie la University of Surrey, Marea Britanie, studiaza de multi ani efectele acestui amidon – numit amidon rezistent – asupra sanatatii.

Atat amidonul obisnuit, cat si amidonul rezistent sunt polizaharide si sunt asemanatoare ca structura, dar au efecte diferite asupra organismului uman, sustine ea.

Astfel, amidonul normal – precum cel din painea alba si pastele fainoase calde – este absorbit rapid de organism, facand glicemia sa creasca aproape tot atat de rapid ca si cand am consuma aceeasi cantitate de glucide band un pahar de bautura indulcita.

Amidonul normal este compus din lanturi de molecule de glucoza, lanturi care sunt descompuse cu usurinta in moleculele componente, iar acestea sunt absorbite rapid. Ceea ce nu este folosit pentru producerea de energie, este transformat in grasime care se depoziteaza.

In plus, absorbtia rapida a glucozei in sange duce la cresterea glicemiei si consecutiv, la o crestere brusca a secretiei de insulina (hormon produs de pancreas, care reduce nivelul glucozei in sange). Descacarea mare de insulina reduce repede nivelul glucozei in sange, aparand iar senzatia de foame, pe care multi oameni au tendinta sa o combata mancand ceva dulce, ceea ce duce iar la cresterea glicemiei si ciclul se reia.

Dar, dupa ani de asemenea cresteri bruste ale glicemiei si nivelului de insulina, urmate de scaderi bruste ale glicemiei etc., celulele corpului devin mai putin sensibile la actiunea insulinei. Ca urmare, mecanismul reducerii glicemiei de catre insulina devine mai putin eficient, iar treptat organismul incepe sa prezinte niveluri tot mai mari ale glicemiei. Este un pas spre aparitia diabetului tip 2, o boala care devine azi tot mai raspandita.

Integral pe descopera.ro
     
Tag-uri: paste, glicemie, diabet
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii