A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719834027.0011.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Manager din industria alcoolului: "Cresterea accizei e o masura pompieristica, luata pe genunchi"
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

ECONOMIC
11-08-2013, ora 15:08

Manager din industria alcoolului: "Cresterea accizei e o masura pompieristica, luata pe genunchi"

Articol de Cristian Amariei

Lovitura grea pentru industria alcoolului: introducerea cotei reduse de TVA de 9% la paine creste acciza la alcool cu 33%, de la 750 la 1000 de euro pe hectolitru de alcool pur. Efectul: pretul alcoolului creste cu 2,5 euro/litru, iar evaziunea ajunge la 90%.

In ce masura vor fi afectate companiile din industrie? ”Preturile vor creste si cu siguranta consumul va scadea. Este greu de estimat impactul acestei masuri pe business, dar cu siguranta va fi negativ. Ne vom reconsidera planurile si ne vom adapta noilor conditii”, spune Tudor Furir, directorul general al Pernod Ricard (Ballantine’s, Absolut).

Din punctul lui de vedere, cresterea accizelor la alcool este ”o decizie hazardata”. ”Nu sunt apriori impotriva cresterii accizei, desi nivelul de 750 Euro/hpa este deja mai ridicat decat in multe tari europene, dar cred ca o astfel de masura trebuie discutata in primiul rand cu jucatorii din industrie. Acciza in Romania va fi mai mare decat in tari ca Spania sau Italia”, explica Furir.

Integral pe capital.ro

Foto: realitatea.net

     
Tag-uri: industrie, alcool, accize
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii