ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

POLITIC
25-06-2012, ora 09:43

Manager Spitalul Floreasca: Medicii sa prezinte in scris, pana la 10.00, concluzia in cazul Nastase

Articol de Cristian Amariei

Echipa medicala care va decide daca starea de sanatate a lui Adrian Nastase permite transportul acestuia in Spitalul Penitenciar Rahova trebuie sa prezinte un raport scris pana la 10.00, solicitarea Politiei fiind inregistrata la 8.00, a declarat, luni, managerul Spitalului Floreasca, Radu Macovei.

Manager Spitalul Floreasca: Medicii sa prezinte in scris, pana la 10.00, concluzia in cazul Nastase

"Am inregistrat documentul Politiei Capitalei la ora 8.00, imediat ce s-a deschis Registratura. Am cerut echipei medicale ca pana la ora 10.00 sa prezinte un raport scris", a declarat pentru MEDIAFAX managerul unitatii sanitare.

Politia Capitalei a trimis vineri, la Spitalul Floreasca, o solicitare referitoare la starea de sanatate a lui Adrian Nastase, pentru a se sti daca acesta poate fi mutat in penitenciar, in vederea executarii pedepsei de doi ani de inchisoare.

"Solicitarea a fost primita vineri, dupa ora 17.00, astfel ca nu a putut fi inregistrata la Registratura unitatii sanitare. Acest lucru se va intampla luni, la ora 8.00, dupa care o comisie speciala de medici se va intruni pentru a decide daca pacientul poate fi transferat",declarau reprezentantii Spitalului Floreasca.

Din comisie vor face parte medicii care s-au ocupat de Nastase dupa internare, inclusiv cei din echipa care l-a operat, respectiv Serban Bradisteanu si Ioan Lascar, dar si un legist, au precizat aceleasi surse.

Procedura de executare a mandatului privind pedeapsa cu inchisoarea a lui Adrian Nastase nu a fost incheiata, intrucat nu a fost intocmit procesul verbal de incarcerare, iar condamnatul nu a fost incarcerat intr-un loc de detentie sau intr-un penitenciar, a precizat, duminica, Politia Capitalei.

"Inca din seara zilei de 20 iunie a.c., imediat dupa primirea mandatului de executare de la Tribunalul Bucuresti, Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti a intreprins toate demersurile legale pentru punerea in executare a acestuia, conform prevederilor Codului de Procedura Penala. Avand in vedere ca, atat timp cat nu a fost intocmit procesul verbal de incarcerare si persoana mentionata in mandatul de executare nu a fost incarcerata intr-un loc de detentie sau intr-un penitenciar, se considera ca procedura de executare a mandatului nu a fost incheiata", potrivit Politiei Capitalei.

In aceste conditii, zilele petrecute de fostul premier in spital nu se considera zile de detentie si, prin urmare, nu vor fi scazute din pedeapsa.

Ministrul Administratiei si Internelor declarase anterior, dupa internarea lui Nastase, ca acesta "este detinut". "Dansul este detinut. In acest moment, isi ispaseste prima zi de pedeapsa. In spital, au fost luate toate masurile pe care legea le prevede pentru oricine care se gaseste in aceasta situatie. Paza o asigura Ministerul de Interne, in acest moment", spunea Ioan Rus la B1 TV, citat de ziare-com.

Rus a mai precizat ca Nastase isi poate executa pedeapsa atat intr-un spital din sistemul public, cat si intr-un spital din sistemul penitenciar. "Incepand de astazi (joi - n.r.), este detinut. Ca se intampla intr-un spital civil sau intr-un spital din penitenciar, este acelasi lucru", sustinea Rus.

Fostul ministru al Justitiei Monica Macovei a semnalat incalcari ale legii in cazul fostului premier Adrian Nastase, de la "negocierea" unui regim preferential de a ajunge la inchisoare pana la vizitele primite la spital, si cere demisia ministrului de Interne, Ioan Rus.

Sursa: Mediafax.ro

Sursa foto: stiri.com.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii