ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

POLITIC
02-11-2016, ora 10:01

Majorari salariale de 15% in educatie si sanatate. Impactul bugetar va fi de 4 miliarde de lei anual

Articol de Cristian Amariei
Comisiile de munca si buget din Camera Deputatilor au adoptat, marti, raportul la Legea de adoptare a OUG 20/2016, prin care aproba majorari salariale in sanatate si educatie, in medie cu 15%. Raportul comisiilor a fost adoptat in unanimitate, in conditiile in care la sedinta au participat doar parlamentari de la PSD, ALDE si minoritati. Proiectul va merge si la Comisia juridica, iar apoi va ajunge in plenul Camerei Deputatilor, care este for decizional.

Deputatii din Comisiile de munca si buget au adoptat luni seara, la capatul a cinci ore de dezbateri aprinse, mai multe amendamente la Legea de adoptare a OUG 20/2016 care prevede majorari salariale pentru angajatii Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, personalul din invatamant, precum si sporuri pentru medici, desi ministrul Muncii, Dragos Pislaru, s-a impotrivit si i-a avertizat ca acest lucru inseamna un efort de 4 miliarde de lei anual de la bugetul de stat.

Potrivit amendamentelor adoptate de cele doua comisii prin votul PSD-ALDE-UDMR, cuantumul brut al salariilor de baza de care beneficiaza personalul din aparatul propriu al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate se majoreaza cu 25 % fata de nivelul acordat pentru luna august 2016. Salariile se vor majora efectiv incepand cu 1 decembrie 2016.

Totodata, deputatii au stabilit ca sporurile pentru cadrele medicale sa fie calculate la baza salariala din anul respectiv, nu la nivelul din 2009.

De asemenea, se va acorda un spor de 7%, 10% si 15% din salariul de baza pentru personalul didactic care asigura predarea simultana la doua, trei sau patru clase de elevi.

Totodata, a fost aprobata o indemnizatie de pana la 20% din salariul de baza pentru personalul didactic calificat si personalul didactic de conducere care isi desfasoara activitatea in localitati izolate.

Un alt amendament adoptat in cadrul Comisiilor reunite de munca si buget din Camera Deputatilor prevede ca incepand de la 1 ianuarie salariile de baza ale personalului din invatamant, existente in plata la 20 decembrie 2016, se majoreaza in medie cu 15%.

In plus, angajatilor din sistemul de asistenta sociala li se vor mari salariile in medie cu 15%, potrivit unui alt amendament adoptat.

Sursa: realitatea.net
     
Tag-uri: salarii, majorari, impact
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
CharlesLof,  24.06.2017 01:50

wh0cd291716 clonidine

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii