A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719832452.9254.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Maior: „Vor mai exista atentate in Europa; au existat unele dejucate si in Romania”
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
13-01-2015, ora 12:14

Maior: „Vor mai exista atentate in Europa; au existat unele dejucate si in Romania”

Articol de Cristian Amariei
Directorul Serviciului Roman de Informatii, George Maior, a declarat luni ca vor mai exista atentate in Europa si ca au existat tentative si in Romania, dar ele au fost dejucate.

"Discutam la nivelul serviciilor europene problema cetatenilor din state occidentale, dar de origine musulmana, care participa la evenimentele din Siria si revin apoi in spatiul european fie cu o anumita radicalizare a viziunilor, fie cu o pregatire militara si de planificare foarte buna, obtinuta acolo in campul de lupta. Sunt sute de asemenea cetateni europeni care revin din Siria in Franta, Marea Britanie si in alte state europene. Aceasta chestiune creeaza o amenintare directa la securitatea europeana. Din pacate, nu pot decat sa confirm ceea ce spune si directorul serviciului britanic MI5, Andrew Parker, ca vor mai exista din acest motiv atentate in Europa", a spus Maior, intr-un interviu acordat site-ului ziare.com.

Intrebat daca au existat atentate dejucate si in Romania, directorul SRI a confirmat acest lucru, dat a precizat ca nu intra in detalii.

"Am actionat strict in registrul preventiv si ne-am indeplinit misiunea. Nu au existat evenimente si datorita unor actiuni mai subtile, mai discrete, pe care le-am avut in vedere la nivelul SRI, inclusiv prin expulzari de persoane, nepermiterea accesului unor persoane suspectate de asemenea activitati si realizarea unui tablou informativ precis asupra riscurilor cu care ne confruntam", a explicat George Maior.

El a mai spus ca Romania nu a ridicat nivelul de alerta terorista de la albastru precaut, dar a aratat ca au fost luate unele masuri suplimentare, "inclusiv in apararea unor potentiale tinte, in incercarea de a vedea mai bine traficul de persoane la frontiere si de a avea un tablou informational bun pentru ceea ce se petrece pe teritoriul national".

Maior a precizat ca Romania nu este in pericol major in acest moment.

Pe de alta parte, directorul SRI nu a exclus posibilitatea ca atentatele de la Paris sa aiba efecte si asupra obiectivului Romaniei de aderare la spatiul Schengen.

"Chiar si problema Schengen se pune intr-un alt tipar de discutie, cu eventuale restrictii ale politicii in acest domeniu in unele state, ceea ce are efecte si in privinta Romaniei, avand in vedere obiectivul nostru de accedere in Schengen", a afirmat George Maior.

Sursa: agerpres.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii