A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719832845.458.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Maior: „Faptul ca Romania este tinta pentru multe organizatii teroriste trebuie sa dea de gandit autoritatilor. Trebuie sa se implementeze legislatia”
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
19-05-2015, ora 12:31

Maior: „Faptul ca Romania este tinta pentru multe organizatii teroriste trebuie sa dea de gandit autoritatilor. Trebuie sa se implementeze legislatia”

Articol de Cristian Amariei
Fostul director SRI George Maior a declarat, referitor la informatiile despre romanul rapit in Burkina Faso, ca "nu suntem scutiti de pericolul terorist", iar faptul ca Romania este tinta generica pentru multe organizatii teroriste trebuie sa dea de gandit autoritatilor si sa implementeze legislatia.

Maior a fost intrebat de jurnalisti, marti, dupa audierea sa in comisiile parlamentare de politica externa pentru postul de ambasador in SUA, in legatura cu faptul ca un grup jihadist a anuntat ca il detine pe romanul rapit in Burkina Faso.

"Imi pare rau sa aflam asemenea vesti, din pacate nu am informatii (...). Eu am spus ca aceste riscuri vor creste, atrag serios atentia ca nu suntem scutiti de pericolul terorist si iata ca nu e vorba doar de teritoriul national, care este bine protejat, spun eu, este vorba si de cetateni romani peste tot pe glob", a spus Maior.

"Si faptul ca Romania este tinta generica pentru multe organizatii teroriste trebuie sa dea de gandit autoritatilor si bineinteles sa implementeze legislatia sau sa elaboreze macar legislatia pentru care la un moment dat m-am batut si am pierdut", a adaugat el.

Situatia romanului rapit in Burkina Faso este gestionata de celula de criza de la nivelul Ministerului de Externe, care va transmite si toate comunicarile publice, a declarat premierul Victor Ponta, precizand ca presedintele Iohannis a fost informat si ca foarte posibil se va intalni marti cu acesta

El a precizat ca discutia cu Iohannis va fi legata atat de romanul rapit, cat si de nominalizarea unui nou ministru al Dezvoltarii, confirmand totodata ca ministrul Aurescu se intoarce marti la Bucuresti.

Ministrul de Externe Bogdan Aurescu, aflat la Bruxelles, se intoarce, marti, de urgenta in tara, in urma informatiilor aparute in presa despre romanul rapit in Burkina Faso, au precizat anterior pentru Mediafax surse diplomatice.

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu era plecat la reuniunea Comitetului Ministrilor al Consiliului Europei care se desfasoara la Bruxelles.

Acesta va reveni, marti, urgent in tara, in urma informatiilor noi aparute in presa privind romanul rapit in Burkina Faso in luna aprilie, potrivit surselor diplomatice.

Gruparea jihadista salafista din Sahel Al-Mourabitoune afirma intr-o inregistrare audio difuzata de agentia mauritana Al-Akhbar ca-l detine pe romanul rapit in Burkina Faso in aprilie si "indeamna Guvernul roman sa acorde atentie serioasa negocierilor pe tema eliberarii ostaticului", relateaza VOA.

Mesajul audio este prezentat in numele lui Adnan Abou Walid Sahraoui, care se prezinta drept liderul gruparii, rivalul algerianului Mokhtar Belmokhtar.

Afirmand ca vorbeste in numele lui "Adnan Abou Walid Sahraoui, emirul Al-Mourabitoune", autorul acestei inregistrari audio in araba "indeamna Guvernul roman sa acorde o atentie serioasa negocierilor pe tema eliberarii ostaticului detinut de catre grupare".

"Guvernul roman va purta intreaga responsabilitate a sortii ostaticului, daca intarzie sa profite de ocazia care ii este data sa-si elibereze cetateanul", adauga el, referindu-se aparent la lipsa negocierilor cu Bucurestiul.

Romanul, ofiter de securitate intr-o mina de mangan din Tambao, in nordul Burkina Faso, in apropiere de frontiera cu Nigerul si Mali, a fost rapit pe 4 aprilie de catre persoane inarmate care purtau turbane, o rapire care nu a facut anterior obiectul niciunei revendicari considerate credibile.

Sursa: mediafax.ro
Foto: infoziare.ro
     
Tag-uri: george maior, sri, romania
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii