A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719816700.3577.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Macovei si Papahagi au initiat un nou partid, cu atacuri la Basescu, Iohannis si Ponta. Partidul M10 nu a ajuns la putere, dar are opozitie
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

POLITIC
02-03-2015, ora 08:09

Macovei si Papahagi au initiat un nou partid, cu atacuri la Basescu, Iohannis si Ponta. Partidul M10 nu a ajuns la putere, dar are opozitie

Articol de Madalina Irimia
Fostii PDL-isti Monica Macovei si Adrian Papahagi, au initiat, duminica, un nou partid, M10 - M la puterea 10 - intr-un eveniment in care au fost lansate atacuri la adresa fostului presedinte Traian Basescu, cel pe care cei doi il sustinusera in anul 2012, in timpul suspendarii lui din functie.

Macovei l-a critcat si pe actualul presedinte Klaus Iohannis, pentru modul in care l-a propus pe Eduard Hellvig la conducerea SRI si pentru politica fata de SUA. Pentru infiintarea noului partid M10, Macovei si Papahagi nu au depus inca documentele necesare la tribunal, strangerea de semnaturi fiind la inceput.

"Astazi se naste partidul M la puterea 10. Astazi lansam un nou partid. Asta inseamna M: modernizarea Romaniei, inseamna merit, inseamna fiecare la locul lui pe meritul lui, munca, inseamna ca tu iti administrezi banii castigati cinstit, ci nu statul, inseamna mediu, pentru ca omul nu este calaul naturii, ci protectorul naturii, si inseamna multe alte lucruri minunate, care, iata, incep cu „M”, de la „minune” ", a spus europarlamentarul Monica Macovei, in discursul de lansare a unui nou partid, in fata a sute de simpatizanti.

De fapt, noul partid a fost "lansat" inainte sa se constituie legal. Pe holurile Casei de cultura a Studentilor, unde a avut loc evenimentul de lansare, se strangeau semnaturi pentru fondarea formatiunii politice.

"Chiar de astazi am inceput sa strangem semnaturi. Vom strange semnaturi si dupa ce vom depune actele la judecatorie, pentru ca sunt foarte multi oameni care vor sa se inscrie in partidul M la puterea 10 si, ca atare, vor fi membri fondatori si noi ii primim cu mult drag, desigur cu criteriile de integritate de rigoare", a explicat Macovei, intr-o conferinta de presa dupa evenimentul de lansare.
ilele trecute, Curtea Constitutionala a decis ca este neconstitutional pragul de 25.000 de semnaturi din 18 judete diferite necesar la constituirea unui nou partid.

"Avand in vedere decizia Curtii Constitutionale, speram ca Parlamentul sa-si indeplineasca datoria si in 45 de zile sa adopte o lege in acord cu decizia Curtii. (...) Ne putem astepta ca Parlamentul sa ignore decizia Curtii Constitutionale. Deci, noi ne-am apucat sa strangem semnaturi. O sa vedem cand ne oprim", a mai spus Macovei, care a propus ca partidele sa poata fi constituite si cu 3 semnaturi, in loc de minimum 25.000, cum prevede in prezent legislatia impotriva careia Curtea Constitutionala s-a pronuntat.

Noul partid M10 nu a ajuns la putere, dar se loveste de opozitie inca dinainte de a se infiinta. La usa Casei de Cultura a Studentilor, un cetatean protesta cu doua pancarte pe un singur bat: "Bine ati venit la resaparea politicii din Romania", "Democracy is a lie".

Ce vrea Macovei cu viitorul partid M10:

- Lupta anticoruptie. "Noi avem in fata un val - o clasa politica de hoti, de minciuna. Avem in fata un tsunami de coruptie, de hotie din banii nostri. Noi ne luptam cu valul, noi nu suntem pe val.

- Vrem sa terminam cu cercul vicios care astazi apare ca un puroi plin de sange, cu partidele care sunt acum la putere si de 25 de ani guverneaza ca sa dea contracte din banii nostri, ca sa ne fure, ca apoi sa dea contracte din banii nostri, ca sa ne fure, ca api in campanie sa primeasca bani cu sacosa. De ce? ca sa castige, ca sa ajunga iar la putere, ca sa ne fure si iarasi in campanie sa ajunga iar la putere prin finantari murdare.

- Asta se intampla in Romania si asta ne arata DNA in aceste zile. Si evident judecatorii care dau solutii".

- Economie. "Stat minim, numai ce avem nevoie: aparare, ordine publica, siguranta cetateanului, justitie, politica externa. Foarte multe ministere trebuie sa dispara, foarte mult din aparatul bugetar trebuie sa dispara. Trebuie sa ramanem numai cu acele functii esentiale ale statului. In rest, libertate"

- Politica externa: "Vreau o tara mare, o tara puternica, puternica economic, puternica pe plan international, o tara puternica energetic, o tara relevanta, o tara care sa conteze, de care sa se tina seama".

Sursa: hotnews.ro
Foto: rtv.net
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii