A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727664737.4978.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

MEN: Evaluarile nationale vor avea loc in doua sesiuni in perioada 6-29 mai
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
12-01-2014, ora 12:24

MEN: Evaluarile nationale vor avea loc in doua sesiuni in perioada 6-29 mai

Articol de Madalina Irimia

Evaluarile nationale la finalul claselor a II-a, a IV-a si a VI-a vor avea loc in doua sesiuni, in intervalul 6 - 29 mai, informeaza un comunicat de presa al Ministerului Educatiei Nationale (MEN) .

MEN a publicat pe site-ul www.edu.ro calendarul si metodologia de organizare si desfasurare a evaluarilor nationale (EN-2014) la clasele a II-a, a IV-a si a VI-a in anul scolar 2013-2014.

Potrivit MEN, in anul scolar in curs, aceste evaluari se vor desfasura in doua sesiuni, in perioada 6 — 29 mai, dupa cum urmeaza: prima sesiune in perioada 6 — 15 mai iar a doua sesiune in perioada 20 — 29 mai.

Prima sesiune de evaluari va avea urmatorul calendar: clasa a II-a (6 mai — Limba romana — scris si citit, 7 mai — Limba materna — scris si citit, 8 mai — Matematica), clasa a IV-a (13 mai — Limba romana — Limba materna, 14 mai — Matematica), clasa a VI-a (14 mai — Limba si comunicare, 15 mai — Matematica si stiinte).

MEN precizeaza ca sesiunea a doua de evaluari este destinata elevilor care au absentat din motive intemeiate la prima sesiune.

Sesiunea a doua va avea urmatorul calendar: clasa a II-a (20 mai — Limba romana — scris si citit, 21 mai — Limba materna — scris si citit, 22 mai — Matematica), clasa a VI-a (27 mai — Limba si comunicare, 28 mai — Matematica si stiinte), clasa a IV-a (28 mai — Limba romana — Limba materna, 29 mai — Matematica).

"Testele pentru EN-2014 sunt elaborate de Centrul National de Evaluare si Examinare, fiind formulate clar, precis si in stricta concordanta cu programele scolare in vigoare pentru fiecare disciplina de studiu, astfel incat sa permita administrarea in cate doua secvente de evaluare. Pentru clasa a IV-a, testele vor avea un format asemanator cu cel al evaluarilor internationale administrate elevilor in varsta de 10-12 ani. Nivelul de dificultate al testelor va fi mediu", precizeaza MEN.

Rezultatele obtinute la EN-2014 nu se inregistreaza in catalogul clasei si vor fi valorificate la nivelul unitatii de invatamant prin elaborarea planurilor individualizate de invatare, consemnarea in portofoliul educational al elevului, respectiv informarea parintilor/reprezentantilor legali ai elevului asupra stadiului formarii si dezvoltarii competentelor evaluate.

MEN subliniaza ca responsabilitatea administrarii la clasa a evaluarilor nationale apartine administratorului de test, care poate fi invatatorul/institutorul/profesorul de la clasa.

"Pe toata durata evaluarii, administratorul de test este asistat de un al doilea cadru didactic, care nu are ore la acea clasa, desemnat de presedintele comisiei de organizare si de administrare a EN-2014 din unitatea de invatamant. Cadrele didactice evaluatoare sunt selectate de la alte unitati scolare decat cele din care provin elevii ale caror teste sunt evaluate. Fiecare test este evaluat de catre doua cadre didactice, pentru fiecare disciplina in parte, pe baza Caietului cadrului didactic. Baremele de evaluare, precum si alte informatii referitoare la evaluare sunt cuprinse in Caietul cadrului didactic. Evaluarea fiecarui test se face cu respectarea stricta a baremului si a precizarilor din Caietul cadrului didactic", se mai arata in comunicatul de presa.

Sursa: AGERPRES

Foto: realitatea.net

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii