ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

POLITIC
11-11-2014, ora 08:15

MELESCANU a fost investit ministru de Externe. BASESCU: „Nici pe dumneavoastra nu v-as fi numit”

Articol de Cristian Amariei
Teodor Melescanu a depus juramantul la Palatul Cotroceni, pentru functia de ministru de Externe in prezenta presedintelui Traian Basescu si a premierului Victor Ponta.

Teodor Melescanu a depus juramantul pentru functia de ministru de Externe. Presedintele Traian Basescu a declarat inainte de depunerea juramanului, ca nu l-ar fi numit nici pe Melescanu in functia de ministru de Externe.

Cred ca demsia lui Corlatean a intervenit prea tarziu, dansul trebuia sa isi asume esecul din 2 noiembrie. Nici pe dvs nu v-as fi numit, dar o fac datorita urgentei si mai ales, am ramas cu declaratia dvs ca daca ati fi fost ministru de externe, nu s-ar fi intamplat ce s-a intamplat in turul 2 al alegerilor cu votul din diaspora. Avand incredere in ce ati spus public, va invit sa depuneti juramantul”, a spus Basescu.

La ceremonie a participat si premierul Victor Ponta. Depunerea juramantului vine in urma demisiei din functia de ministru a lui Titus Corlatean, si a nominalizarii lui Melescanu de catre Victor Ponta, ca succesor al lui Melescanu.

Teodor Melescanu spune ca votul din diaspora a fost mai dificil deoarece la urne au venit foarte multi oameni, dar a precizat ca, daca ar fi fost ministru de externe, problemele nu ar fi avut loc.

"Nu stiu daca votarea a decurs atat de greoi, trebuiau respectate toate procedurile legale si asta trebuie sa avem in vedere. Numarul celor care au venit in cateva capitale a depasit cu mult numarul celor care au votat in alte orase europene", a spus Melescanu.

Intrebat ce ar fi facut in cazul unor astfel de probleme daca ar fi fost ministru de Externe, Melescanu a raspuns cu o critica implicita la actualul sef al diplomatiei.

Sursa: realitatea.net
Foto: gandul.info
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii