A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719832778.2186.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

MAI: 96 de infractiuni la turul doi al alegerilor. O persoana a fost retinuta, alte 86 sunt cercetate
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
17-11-2014, ora 17:08

MAI: 96 de infractiuni la turul doi al alegerilor. O persoana a fost retinuta, alte 86 sunt cercetate

Articol de Cristian Amariei
Un numar de 96 de infractiuni au fost constatate in turul doi al alegerilor prezidentiale, pentru care o persoana a fost retinuta si alte 86 sunt cercetate, cele mai multe pentru fapte de corupere a alegatorilor si vot multiplu, a anuntat, luni, Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

Potrivit purtatorului de cuvant al MAI, Monica Dajbog, duminica au fost inregistrate 124 de sesizari privind savarsirea unor fapte penale.

"In urma verificarilor efectuate pana in prezent, s-au constatat 96 de infractiuni pentru care sunt cercetate 87 de persoane, una in stare de retinere. Cele mai multe dintre aceste persoane sunt cercetate pentru coruperea alegatorilor, pentru ca au votat de doa sau de mai multe ori si pentru violarea confidentialitatii votului. in toate cazurile, cercetarile se fac sub coordonarea unitatilor de Parchet competente. Precizez ca la alegerile din 2009, in cel de-al doilea tur de scrutin, s-au efectuat cercetari cu privire la 160 de persoane", a spus Monica Dajbog.

Persoana retinuta este barbatul din judetul Gorj care duminica a lovit un batran in apropierea unei sectii de votare.

In cel de-al doilea tur al alegerilor prezidentiale au fost sesizate 504 situatii privind incalcari ale legii, de doua ori mai putine decat la alegerile din 2009, cand au fost inregistrate 986 de sesizari. in urma verificarilor efectuate pana in prezent, jumatate dintre sesizari nu s-au confirmat, a precizat purtatorul de cuvant al MAI.

Dintre sesizarile confirmate, 65 au fost contraventii, pentru care s-au dat 16 avertismente scrise si amenzi in valoare de 32.600 de lei.

Cele mai multe sesizari privind fapte contraventionale au vizat continuarea propagandei electorale, consumul si comercializarea de bauturi alcoolice in spatiul de protectie al sectiei de votare si sfatuirea alegatorilor cu privire la candidatul pe care ar trebui sa-l voteze.

"In urma analizei efectuate la nivelul Ministerului Afacerilor Interne, putem concluziona ca alegerile pentru Presedintele Romaniei s-au desfasurat intr-un climat general de normalitate, fara evenimente care sa puna in pericol siguranta cetatenilor sau legalitatea exercitarii votului", a mai spus Dajbog.

Purtatorul de cuvant al MAI a precizat ca, in ziua votului din 16 noiembrie, au fost organizate 513 filtre rutiere, cu 80 mai multe decat in primul tur de scrutin, fiind verificate 4.144 de autoturisme, din care 284 de autocare, 835 de autobuze si 1.773 de microbuze. Politistii au verificat respectarea prevederilor legale referitoare la transportul public de persoane, dar si sesizarile de turism electoral.

Monica Dajbog a mai spus ca, duminica seara, au fost asigurate masurile de ordine si siguranta publica pentru 28 de manifestari publice, cele mai importante fiind in Bucuresti, Sibiu, Cluj-Napoca, Iasi, Brasov si Constanta.

"Precizam ca la aceste adunari publice nu au fost inregistrate incidente in planul ordinii publice si nu au fost dispuse masuri sanctionatorii", a aratat purtatorul de cuvant al MAI.

Sursa: mediafax.ro
Foto: psnews.ro
     
Tag-uri: alegeri, vot, mai
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii