ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
05-09-2016, ora 07:29

MAI: 25 de milioane de euro pentru situatii de urgenta, printr-un contract finantat din fonduri europene

Articol de Madalina Irimia
Primul contract de finantare in cadrul proiectului "ERSL II - Raspunsul eficient salveaza vieti", in valoare de 25 de milioane de euro, finantat prin Programul Operational Infrastructura Mare, a fost semnat vineri, informeaza Ministerul Afacerilor Interne intr-un comunicat transmis Agerpres.

Contractul a fost semnat de inspectorul general al IGSU, general de brigada Ovidiu Vasilica, in prezenta ministrului Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, si a secretarului de stat al MAI — sef al Departamentului pentru Situatii de Urgenta, Raed Arafat.

In cadrul proiectului vor fi achizitionate 54 de autospeciale de stingere de capacitate marita (5.000 l si 9.000 l), 11 autospeciale transport scafandri, 20 de motopompe remorcabile, 13 ambarcatiuni de salvare, 50 de autocamioane transport materiale interventie, 52 de autospeciale transport efective si 31 de compresoare.

"Achizitia de echipamente si mijloace tehnice noi va contribui la cresterea eficientei interventiilor in situatii de urgenta, echipamentele urmand sa fie distribuite in zonele/ judetele care sunt cele mai expuse la urmatoarele tipuri de risc identificate: inundatii, alunecari de teren si incendii", se arata in comunicat.

Potrivit MAI, proiectul ERSL II va fi continuat de proiectul MultiRisk, in valoare de 35 de milioane de euro, prin care vor fi achizitionate mijloace tehnice specifice misiunilor de cautare-salvare, echipamente necesare cresterii capacitatii de raspuns la dezastre, precum si generatoare, tabere pentru sinistrati, macarale si autoscari.
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii