ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
24-06-2012, ora 09:15

MAE, despre subiectul de la Bac cu romani: Franta sa isi ceara scuze

Articol de Cristian Amariei

Ambasada Romaniei la Paris a inaintat o scrisoare de protest catre ministrul francez al Educatiei nationale, prin care solicita prezentarea de scuze si sanctionarea celor responsabili de prezentarea la bacalaureatul din 2012 a unui subiect insultator la adresa romanilor.

"Ministerul roman al Afacerilor Externe considera ca respectivul subiect de examen continea exprimari denigratoare la adresa cetatenilor romani, riscand sa genereze atitudini xenofobe", precizeaza MAE.

MAE respinge cu fermitate orice forma de discriminare, stigmatizare colectiva si xenofobie, precum si utilizarea de mesaje sau stereotipuri cu caracter discriminatoriu la adresa cetatenilor romani. Consideram ca astfel de manifestari risca sa genereze o atitudine ostila la adresa romanilor, prin propagarea catre publicul larg a unor perceptii negative care se rasfrang asupra unei intregi natiuni.

Sindicatul francez din educatie UNSEN - CGT Educ'action condamna un subiect de drept la bacalaureatul din 2012 pe care il considera "insultator" pentru romani.

Potrivit unui comunicat de pe site-ul sindicatului, cerinta unui subiect de la bacalaureatul pentru Stiinta si Tehnologia Managementului suna astfel: "Prezentati formalitatile pe care trebuie sa le indeplineasca un marochinier care doreste sa-si protejeze timp de 20 de ani marca sa de falsificatorii din Romania".

Sindicatul afirma ca subiectul si intrebarea pusa nu necesitau mentionarea Romaniei. Mentionarea "nu aduce o clarificare a subiectului, aceasta mentionare este insultatoare pentru romanii care se vad, din nou, stigmatizati, dupa declaratiile defaimatoare ale fostului guvern", se arata in comunicat.

Sursa: ziare.com

Foto: jurnalul.ro

     
Tag-uri: MAE, bacalaureat, Franta
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii