ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
23-11-2016, ora 10:18

MAE anunta actualizarea listei cu tarile care necesita vaccinarea obligatorie impotriva polio-virusurilor

Articol de Madalina Irimia
Organizatia Mondiala a Sanatatii a actualizat lista cu tarile pentru care se cere obligatoriu vaccinarea polio, acestea fiind Afganistan, Camerun, Ciad, Guineea Ecuatoriala, Laos, Madagascar, Myanmar, Niger, Nigeria, Pakistan, Somalia si Ucraina.

Potrivit unui comunicat de presa al Ministerului Afacerilor Externe (MAE), in cazul cetatenilor romani care calatoresc spre aceste tari si nu au fost vaccinati antipolio in ultimele 12 luni, vaccinarea se va face cu 4 saptamani inaintea calatoriei sau, in cazuri de urgenta, chiar inaintea acesteia.

Sursa citata precizeaza ca vaccinarea trebuie notificata pe certificatul international de vaccinari si va insoti documentele de calatorie.

"In continuare, ramane obligatorie vaccinarea persoanelor care calatoresc dinspre Afganistan si Pakistan. Aceste persoane nu au dreptul sa paraseasca teritoriul tarilor respective, indiferent de punctul de trecere frontiera (rutier, naval, aerian), fara documentele care sa ateste vaccinarea antipolio. In caz contrar, autoritatile de frontiera ale acestor tari au dreptul sa interzica parasirea teritoriului. Pentru evitarea acestor situatii, cetatenilor din tarile respective, care solicita viza pentru Romania, li se va solicita carnetul international de vaccinari, in care este inregistrata efectuarea vaccinarii", se mai arata in comunicatul MAE.

Sursa: agerpres.ro
     
Tag-uri: mae, actualizare, vaccin
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii