ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
28-06-2015, ora 11:51

MAE: Romania sprijina implementarea Acordurilor de Asociere cu UE ale R.Moldova, Georgiei si Ucrainei

Articol de Cristian Amariei
Romania sprijina implementarea cuprinzatoare a Acordurilor de Asociere UE cu Republica Moldova, Georgia si Ucraina si continuarea in ritm susținut a proceselor de reforma, astfel incat ele sa isi atinga obiectivul de asociere politica si integrare economica, cu impact esențial in democratizarea si modernizarea societații in aceste state, informeaza un comunicat de presa remis, sambata, Agerpres, de catre Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

Potrivit comunicatului, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) saluta implinirea unui an de la semnarea de catre cele trei state a Acordurilor de Asociere si de Liber Schimb Cuprinzator si Aprofundat cu Uniunea Europeana.

"Semnificația semnarii acestor Acorduri, un pas istoric in relațiile dintre UE si cele trei state partenere, este legata de intrarea intr-o noua etapa a acestor relații. Acordurile de Asociere sunt instrumente care reprezinta expresia angajamentului continuu al Uniunii Europene fața de vecinatatea sa estica, menite sa conduca la modernizare, stabilitate, consolidarea statului de drept si crestere economica", adauga comunicatul MAE.

MAE apreciaza ca procesele extinse de modernizare si reforma ale Republicii Moldova, Georgiei si Ucrainei sunt strans legate de parcursul lor european.

"Uniunea Europeana a sprijinit aceste demersuri, iar Romania va continua sa susțina acordarea de asistența tehnica si financiara in etapa de implementare a Acordurilor. (...) in actualul context regional este cu atat mai importanta continuarea acestor procese pentru a se asigura angajarea ireversibila pe calea reformelor si crearea condițiilor unei stabilitați durabile, prosperitații si pacii pe termen lung in regiune", se afirma in comunicatul menționat.

Totodata, MAE aminteste ca, in calitate de stat membru situat la frontiera rasariteana a UE, Romania a promovat activ aceste obiective, inclusiv cu ocazia recentului Summit al Parteneriatului Estic de la Riga, si "va ramane profund angajata in direcția menținerii partenerilor estici pe o traiectorie europeana ireversibila".

"Ministerul Afacerilor Externe saluta, pe aceasta cale, rezultatele obținute pana la acest moment in implementarea Acordurilor cu Republica Moldova si Georgia si sprijina ferm obiectivul intrarii in vigoare a Acordului de Liber Schimb Cuprinzator si Aprofundat cu Ucraina incepand cu 1 ianuarie 2016. MAE isi exprima speranța ca procesul de ratificare a acordurilor se va desfasura cu rapiditate in toate statele membre UE. Romania a fost primul stat european care a ratificat Acordurile de Asociere cu cele trei state partenere, la 3 iulie 2014", conchide MAE.
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii