A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727661997.0777.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

MAE: Comisia romano-rusa pe problema Tezaurului s-a reunit dupa o pauza de 10 ani
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
28-03-2016, ora 14:06

MAE: Comisia romano-rusa pe problema Tezaurului s-a reunit dupa o pauza de 10 ani

Articol de Madalina Irimia
Comisia comuna romano-rusa pentru studierea problemelor izvorate din istoria relatiilor bilaterale, inclusiv problema Tezaurului, s-a reunit la Sinaia, in zilele de 25 si 26 martie, dupa o pauza de 10 ani, lucrarile sale desfasurandu-se intr-o atmosfera "deschisa si constructiva", informeaza luni Ministerul Afacerilor Externe.

Potrivit unui comunicat remis Agerpres, aceasta este a patra sesiune a comisiei si marcheaza "un nou important pas" in directia studierii problemelor care intra in competenta sa.

"Partile au continuat schimbul de opinii privind diferite aspecte referitoare la Tezaurul Romaniei, inclusiv la valorile Bancii Nationale a Romaniei depuse la Moscova in timpul Primului Razboi Mondial, precum si la restituirile din 1935 si din 1956 de catre Uniunea Sovietica ale unor parti din valorile romanesti", precizeaza MAE.

Sursa citata adauga ca pentru atingerea obiectivelor stabilite prin Declaratia comuna a ministrilor Afacerilor Externe, din 2003, partile au convenit dinamizarea activitatii comisiei, aprofundarea activitatii de identificare a documentelor in arhive, initierea elaborarii unor publicatii comune, precum si infiintarea unor grupuri comune de experti pentru cercetarea documentelor de arhiva.

De asemenea, mentioneaza MAE, partile au convenit ca urmatoarea sesiune a comisiei sa aiba loc in Federatia Rusa, la Moscova, in a doua parte a anului 2017.
     
Tag-uri: mae, romania, rusia, tezaur
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii