A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727561906.04.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Luni incep inscrierile pentru EVALUAREA NATIONALA
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
16-06-2014, ora 10:26

Luni incep inscrierile pentru EVALUAREA NATIONALA

Articol de Madalina Irimia

Luni, 16 iunie, incepe inscrierea la EVALUAREA NATIONALA 2014. Absolventii de clasa a VIII-a se vor putea inscrie de luni pana miercuri si vor sustine prima proba scrisa, cea la Limba si literatura romana, pe 23 iunie, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educatiei Nationale.

Proba scrisa la matematica este programata pe 25 iunie iar rezultatele vor fi afisate pe 27 iunie, pana la ora 16,00. Tot in aceeasi zi se vor putea depune contestatiile, pana la ora 20,00.

Rezolvarea contestatiilor se va face intre 28 si 30 iunie, urmand ca rezultatele finale sa se afiseze pe 1 iulie.

Rezultatele la examen de la finalul clasei a VIII-a conteaza pentru admiterea la liceu. Fata de 2013, anul acesta, pentru admiterea la liceu, notele la examenele nationale reprezinta 75% din media de admitere la liceul dorit.

Calculul mediei de admitere se face astfel: MA= (ABS+3 EN):4 (media de admitere este egala cu media generala de absolvire de la gimnaziu plus de trei ori media generala de la evaluarea nationala, totul impartit la patru)

Unde: MA = media de admitere; ABS = media generala de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a; EN = media generala obtinuta la evaluarea nationala sustinuta de absolventii clasei a VIII-a.

Foto: gandul.info

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii