A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719818644.9245.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Lumanarile parfumate, un pericol pentru sanatate
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
18-12-2015, ora 09:53

Lumanarile parfumate, un pericol pentru sanatate

Articol de Madalina Irimia
Lumanarile parfumate sunt folosite adesea pentru a da un aer romantic incaperilor, atat din punct de vedere vizual, cat si din punct de vedere olfactiv. Cu toate acestea, putini sunt cei care stiu ca lumanarile parfumate reprezinta un adevarat pericol pentru sanatate. Iata de ce!

Lumanarile parfumate, la fel de toxice ca tigarile

Rezultatele unui studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea din Carolina de Sud au scos la iveala faptul ca lumanarile parfumate emana un fum foarte toxic, similar cu fumul de tigara. Explicatia sta in faptul ca adesea aceste produse contin multe substante chimice care prin ardere sufera transformari si se transforma in compusi toxici. Daca lumanarile sunt folosite pentru perioade lungi, in incaperi mici, neaerisite, ele ne pot afecta grav sanatatea, putand creste riscul de astm, eczeme sau alte probleme ale pielii.

Care sunt cele mai periculoase lumanari parfumate

Daca lumanarile naturale pot fi folosite fara probleme, cele sintetice din gel sau alte substante moi sunt cele mai periculoase. La fel si cele care sunt colorate sau puternic parfumate, deoarece asta inseamna ca au in compozitia lor multe substante chimice.

Ce alternative avem

Conform DailyMail, lumanarile din ceara naturala sau soia nu sunt la fel de periculoase precum cele obisnuite, din comert. In plus, faptul ca acestea nu contin substante aromate, le face sa fie sigure pentru sanatatea noastra.

Lumanarile din ceara naturala se gasesc cu usurinta la magazinele cu produse naturiste si sunt uneori mai accesibile ca pret, comparativ cu lumanarile parfumate. Chiar daca nu au parfum, ele ard mai greu decat cele aromate, iar prin ardere elimina in aer ioni negativi, substante despre care se spune ca revigoreaza organismul.

Lumanarile din soia se diferentiaza de lumanarile din ceara naturala prin faptul ca nu degaja fum si pot fi usor parfumate, fara sa reprezinte un pericol pentru sanatate, daca in timpul arderii le sunt adaugate una-doua picaturi de ulei esential fara alcool.

Cum sa-ti faci singura o lumanare parfumata bio

Pentru a-ti face singura o lumanare parfumata vei avea nevoie de urmatoarele produse:

Un recipient din sticla cu capacitate de minim 250 gr
O bucata de fitil din bumbac
Un creion
150 gr de unt de cocos pur
Cateva picaturi de ulei esential fara alcool, cu aroma ta preferata
100 gr ceara naturala

Leaga un capat al fitilului de jumatatea creionului. Pune creionul orizontal, pe recipientul din sticla, astfel incat celalalt capat al fitilului sa ajunga pe fundul recipientului. Incalzeste apoi ceara, iar cand aceasta este calduta, adauga si untul de cocos. Odata topite, pune ceara si untul de cocos in recipientul de sticla, cu grija, fara sa misti prea mult fitilul, si adauga si picaturile de ulei esential. Dupa ce amestecul s-a racit si s-a intarit, lumanarea ta parfumata bio poate fi aprinsa.

Impresioneaza-ti invitatii cu o lumanare hand-made

O alta varianta de lumanare parfumata, pe care o poti face acasa, este si cea dintr-o portocala si ulei de masline. in filmuletul de mai jos poti vedea cat de simplu se face:

Sursa: unica.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii