A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1720483668.7235.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Ludovic Orban: USL are obligatia sa-l suspende pe Basescu, altfel e razboi
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

POLITIC
01-05-2012, ora 09:39

Ludovic Orban: USL are obligatia sa-l suspende pe Basescu, altfel e razboi

Articol de Cristian Amariei

Deputatul PNL Ludovic Orban a afirmat ca USL trebuie sa inceapa procedura de suspendare a lui Traian Basescu, in conditiile in care coabitarea cu acesta va fi una plina de conficte.

"Sustin ca USL are obligatia sa demareze procedura de demitere a presedintelui, rezultata din faptul ca majoritatea zdrobitoare a populatiei vrea schimbarea lui Traian Basescu. Orice presedinte aflat in situatia lui Traian Basescu si-ar fi prezentat demisia", a declarat fostul ministru al Transporturilor, la Realitatea TV.

"Procedura e fundamentala, o coabitare cu Traian Basescu va fi nociva, va fi un razboi permanent, in care guvernului i se vor pune permanent bete in roate", a adaugat acesta.

Invitat in aceeasi emisiune, purtatorul de cuvant al PDL, Sever Voinescu, i-a replicat ca, daca USL face acest lucru si trece chiar peste decizia Curtii Constitutionale, vor avea "surpriza vietii lor".

"Cenzura Curtii Constitutionale e importanta, nu face 2 parale pentru USL (...) Daca USL incepe aceste demersuri si CCR decide ca nu a incalcat Constitutia si merg mai departe, vor avea surpriza vietilor lor la referendum", s-a aratat de parere acesta.

Anterior, el daduse exemplul unui conflict intre puterile statului, cand, in 2009, Basescu a refuzat sa numeasca premierul unei majoritati guvernamentale foarte mari.

"Sunt extrem de suparat pe presedintele Senatului de atunci, Mircea Geoana, ca nu a sesizat Curtea Constitutionala referitoare la un conflict dintre puterile statului", a amintit el.

Sever Voinescu l-a contrazis, spunand ca avem un vid constitutional.

"Curtea Constitutionala era prin lege obligata sa se pronunte, dar n-ar fi facut decat sa inventeze jenant. Nu din vina Curtii, ci pentru ca Legea fundamentala e defecta", a afirmat acesta.

Sursa: ziare.com

Foto: gandul.info

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii