ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
08-08-2013, ora 12:23

Lucrarile de reabilitare a strazii Elena Doamna, la final

Articol de Madalina Irimia

Zilele trecute a fost turnat deja un strat de asfalt si intre liniile de tramvai, pe portiunea cuprinsa intre Universitatea „Petre Andrei” si intersectia Bucsinescu. In prezent, se executa ridicarea la nivel a canalizarilor. De asemenea, se fac ultimele retusuri la pavarea trotuarelor, pe intreaga lor suprafata.

Modernizarea acestei strazi este esentiala in contextul crearii axei rutiere soseaua Pacurari – strada Pacurari – Piata Eminescu – bulevardul Independentei – Elena Doamna. Ultima piesa din acest puzzle este pasajul rutier subteran din Piata Eminescu, termenul de finalizare estimat in acest caz fiind sfarsitul anului.

De altfel, modernizarea acestei infrastructuri stradale face parte din proiectul “Dezvoltarea axei de transport Est – Vest in municipiul Iasi” in valoare de peste 20 milioane euro. Proiectul are drept scop descongestionarea traficului rutier prin redimensionarea suprafetei carosabile, prin amenajarea unor benzi speciale pentru transportul in comun si biciclisti si prin semnalizarea si marcarea rutiera corespunzatoare. Axa de transport Est – Vest a municipiului Iasi traverseaza zona de centru, unde se inregistreaza o concentrare mare a unitatilor de utilitate publica: Biblioteca Centrala Universitara, Policlinica Mare, Spitalul “Sf. Spiridon”, Universitatea de Medicina si Farmacie “Gr. T. Popa” Iasi, Asociatia Judeteana de Ocupare a Fortei de Munca, Maternitatea “Elena Doamna”, Casa de Cultura a Studentilor, Parchetul Militar, Autogara Iasi-Vest.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii