ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
15-12-2014, ora 08:35

Luare de ostatici la Sydney

Articol de Cristian Amariei
Un singur barbat inarmat retinea luni un numar necunoscut de ostatici intr-o cafenea din Sydney situata in inima orasului, a anuntat politia australiana, adaugand ca inca nu se poate vorbi despre o operatiune terorista.

"Pot confirma ca este un autor inarmat in cladire care retine un numar necunoscut de ostatici", a declarat seful politiei statului New South Wales, Andrew Scipione, citat de AFP.

Niciun contact nu a fost inca stabilit cu rapitorul, a adaugat el.

Martin Place, o piata pietonala din cartierul de afaceri al orasului Sydney unde se afla sediile multor administratii, a fost evacuata, in timp ce zeci de politisti inarmati au inconjurat Lindt Chocolate Cafe unde a avut loc luarea de ostatici.

Imaginile televiziunilor aratau un steag negru avand o inscriptie alba cu caractere arabe prins de ostatici la o fereastra a cafenelei.

"Inca nu am confirmat ca acesta este un eveniment legat de terorism"", a adaugat Andrew Scipione. „.Avem de-a face cu o luare de ostatici cu un autor inarmat, iar noi gestionam situatia" in functie de acesti parametri, a spus el.

"Suntem gata sa escaladam /cladirea/ daca este nevoie", a mai afirmat el. Dar "vrem sa rezolvam situatia in mod pasnic si vom face totul pentru a reusi", a subliniat el.

Sursa: agerpres.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii