A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1736137485.295.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Locul unde au loc doua CUTREMURE de 6 grade pe scara Richter in fiecare ora
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
26-11-2013, ora 13:03

Locul unde au loc doua CUTREMURE de 6 grade pe scara Richter in fiecare ora

Articol de Cristian Amariei

Peste 50.000 de cutremure au loc in fiecare zi, in lume. Tokyo are parte de miscari minore zilnic, iar Japonia a suferit peste 60 de seisme majore in istorie. Centrul de Simulare a Cutremurelor din capitala nipona declanseaza cate doua seisme artificiale de 6.2 grade pe scara Richter in fiecare ora, gratis, cu scopul de a educa populatia si de a limita pagubele in cazul unei catastrofe.

Japonia are parte de seisme minore zilnic si a fost lovita de peste 60 de cutremure majore in istorie, culminand cu cel din 2011, din regiunea Tohoku, care a avut o magnitudine de 9 grade pe scara Richter si a provocat moartea a 16.000 de persoane. Din acest motiv, in mai multe orase japoneze au aparut centre de preventie a dezastrelor, simulatoare si muzee seismice, al caror rol este de a educa populatia si de a limita pagubele cauzate de miscarile tectonice, anunta cnn.com, preluat de Mediafax.ro.

Japonia este cunoscuta pentru obiceiurile si atractiile iesite din comun pentru occidentali, acolo regasindu-se singurul muzeul al taiteilor din lume, sau muzeul viermilor intestinali. In ultima vreme insa, muzeele si centrele de informare legate de seismele dese si puternice din tara asiatica au devenit comune. In Tokyo, pompierii au deschis un simulator de cutremure, situat la etajul 4 al statiei de pompieri Ikebukuro.

Un sistem computerizat imita senzatiile traite in timpul unui cutremur de 6.2 grade pe scara Richter. Sistemul, care simuleaza cate doua seisme pe ora, este deschis publicului, iar accesul este gratuit. "Locuitorii din Tokyo sunt nevoiti sa urmeze cursuri care sa le imbunatateasca pregatirea si reactiile in cazul unui dezastru", spune instructorul.

Participantii iau loc la masa intr-un apartament japonez tipic. La apasarea unui buton, camera incepe sa se miste. Cursantii sunt invatati sa opreasca alimentarea cu gaze si sa deschida usa de la intrare. Abia apoi participantii trebuie sa ia o perna cu care sa-si protejeze capul si sa se adaposteasca, de preferat sub masa. Peretii vibreaza, podeaua se misca, o biblioteca se desprinde din perete si cade in timp ce pe geam, imagini video dau impresia ca orasul se distruge.

Cursul continua cu o vizionare a unor filmari de la cutremurul din 1995, din Kobe. Centrul are si o expozitie permanenta legata de cutremurul din 1923, care a provocat moartea a 74.000 de persoane in primele sapte secunde. Instructorii predau si lectii de stingere a incendiilor si sfaturi pentru evacuarea in regim de urgenta, de multe ori necesara in cazul unui seism.

Sursa: mediafax.ro

Foto: romaniatv.net

     
Tag-uri: cutremure, Tokyo, Japonia
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii