A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1720442035.9686.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Locuitorii unui orasel devastat de furtuni, martori ai unui fenomen rar - curcubeul dublu
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
17-07-2012, ora 12:55

Locuitorii unui orasel devastat de furtuni, martori ai unui fenomen rar - curcubeul dublu

Articol de Madalina Irimia

Locuitorii unui orasel american lovit zilele trecute de furtuni devastatoare au avut un motiv pentru a se uita spre cer cu zambetul pe buze si a admira un curcubeu dublu spectaculos, potrivit Daily Mail.

Dupa ploi torentiale care au produs pagube semnificative, cei 539 de oameni din Searchlight, Nevada, au fost martorii acestui fenomen optic rar, care consta in formarea de doua curcubeie "in oglinda".

Numit si curcubeu "supranumerar", curcubeul dublu este compus din doua arce: arcul primar, cu ordinea cunoscuta a culorilor (ROGVAIV - rosu, oranj, galben, verde, albastru, indigo, violet) si un arc secundar, unde succesiunea spectrului de culori este inversata.

Curcubeul dublu se produce atunci cand lumina se reflecta de doua ori in stropii de apa, creand astfel o imagine in oglinda si de o intensitate mult mai mica a arcului primar.

In culturile orientale, curcubeiele duble simbolizeaza transformarea si trecerea din lumea materiala a primului arc si cea spirituala a celui de-al doilea arc. Un astfel de fenomen este intotdeauna de bun augur in aceste zone geografice.

Sursa: gandul.info

     
Tag-uri: oras, furtuna, curcubee
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii