ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

POLITIC
17-10-2015, ora 10:31

Liviu Dragnea vrea sa reformeze PSD si isi face o echipa fara baroni. Cine va fi „numarul doi” in partid

Articol de Cristian Amariei
Schimbare de garda la varful PSD. Liviu Dragnea vrea sa se instaleze la sefia partidului cu o echipa de vicepresedinti, foarte multi necunoscuti, alesi dintre cei tineri si fara probleme penale.

Liderii vechi ai partidului au fost nevoiti sa aleaga intre functia de la centru si cea de presedinte al organizatiei locale. "Specialitatea mea este sa lupt contra tendintelor dictatoriale", a spus Marian Oprisan, unul dintre cei nevoiti sa se retraga din conducerea centrala.

Pentru multi dintre liderii vechi ai PSD a fost ultima data cand au venit la Bucuresti si au stat fata in fata cu toti colegii de partid. Potrivit unei decizii a noii conduceri, multi dintre social democratii controversati au fost nevoiti sa aleaga intre sefia unei organizatii locale si functia de la centru.

Marian Oprisan, presedinte PSD Vrancea: "Specialitatea mea e sa lupt impotriva celor cu tendinte de dictator. Eu resepect totdeauna deciziile colegilor mei, chiar daca de-a lungul timpului unele au fost gresite."

Dumitru Buzatu, presedinte PSD Vaslui: "Important e daca cei care si-au depus candidaturile au in spate armatura pentru a reprezenta partidul."

Liviu Dragnea, presedintele interimar al PSD: "Nu-i impiedica nimeni sa candideze."
Numarul doi in PSD ar putea fi Valeriu Zgonea, cel care asta vara spunea despre

Liviu Dragnea ca nu poate fi presedinte la PSD din cauza problemelor penale.
Valeriu Zgonea, presedintele Camerei Deputatilor: "Nu l-am criticat niciodata!"

Pe ultima suta de metri, impotriva lui Valeriu Zgonea a aparut un contra candidat.
Constantin Nita, vicepresedinte PSD: "Imi pare rau ca stric tandemul Zgonea - Dragnea, dar suntem in competitie!"

Din noua formula de conducere a PSD vor face parte, asa cum si-a dorit noul lider, patru femei si zece barbati, foarte multi dintre ei tineri si necunoscuti in politica de la Bucuresti.

Liviu Dragnea, presedintele interimar al PSD: "De multe ori astia tineri sunt mai neascultatori."

Din echipa lui Dragnea fac parte, printre altii, europarlamentarul Victor Negrescu, ministrul Culturii, Ionut Vulpescu, si deputatul Georgian Pop. In noua formula de conducere nu vor mai avea functie lideri precum Marian Oprisan, Dan Nica sau Eugen Bejinariu. Noul lider si echipa sa vor fi validati duminica, intr-un congres extraordinar al partidului.

Sursa: stirileprotv.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii