ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
18-05-2015, ora 08:02

Liviu Dragnea dezvaluie cum l-a afectat dosarul Referendumul: „Fratele meu A MURIT din cauza acestui dosar”

Articol de Cristian Amariei
Liviu Dragnea a fost condamnat la un an de inchisoare cu suspendare in dosarul Referendumul, iar in aceeasi zi si-a anuntat demisia din fruntea Ministerului Dezvoltarii Regionale si, implicit, din cea de vice prim ministru. Duminica seara, Liviu Dragnea a dezvaluit in ce masura l-a afectat implicarea in acest dosar si ce are de gand sa faca in continuare pentru a-si demonstra nevinovatia, in masura in care hotararea instantei nu este definitiva.

Liviu Dragnea, inca presedinte executiv al PSD, a declarat ca familia sa este aproape distrusa din cauza acestui dosar.

"Simt o mare nedreptate. De asemenea, am doua regrete uriase. Nu am spus-o pana acum, pentru a nu influenta justitia. Fratele meu a murit din cauza acestui dosar. Familia mea este aproape distrusa. Am trecut peste asta. Nu sunt vinovat", a declarat Liviu Dragnea, la Antena 3.

Fratele lui Liviu Dragnea a decedat in august 2013, la varsta de 58 de ani, presa relatand atunci ca acesta suferea de cancer si ca a avut o lunga perioada de suferinta din cauza acestei boli.

Liviu Dragnea a fost condamnat la un an de inchisoare cu suspendare in dosarul privind fraude la referendumul din 2012, pentru demiterea presedintelui Traian Basescu. Decizia luata vineri de instanta suprema nu este definitiva.

Dragnea, secretar general al PSD la data faptelor, a fost trimis in judecata pentru infractiunea de folosire a influentei sau autoritatii de catre o persoana care detine o functie de conducere intr-un partid, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite. Concret, procurorii l-au trimis in judecata, alaturi de 74 de presedinti si membri ai unor sectii de votare din localitati din judetele Teleorman, Vrancea, Gorj si Olt, pentru falsificare, prin orice mijloace, a documentelor de la birourile electorale si introducerea in urna a unui numar suplimentar de buletine de vot decat cele votate de alegatori, infractiuni comise sub forma autoratului, complicitatii sau a instigarii.

Liviu Dragnea a precizat ca se va sfatui cu avocatul sau pentru a stabili daca va depune recurs la decizia instantei: "Sunt nevinovat, nu vad de ce nu as depune recurs, dar voi discuta cu avocatul".

Sursa: rtv.net
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii