A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719835141.3804.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Liviu Dragnea a anuntat ca vrea sa preia conducerea PSD. Votul de incredere cu care spera sa ia partidul de la Rovana Plumb
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

POLITIC
22-07-2015, ora 10:28

Liviu Dragnea a anuntat ca vrea sa preia conducerea PSD. Votul de incredere cu care spera sa ia partidul de la Rovana Plumb

Articol de Cristian Amariei
Social-democratii se reunesc, miercuri, in sedinta Comitetului Executiv National (CExN) pentru a-si alege liderul interimar, dupa ce premierul Victor Ponta s-a retras de la conducerea PSD, dar si pentru a stabili data la care va fi organizat viitorul Congres al partidului.

Victor Ponta a sustinut necesitatea ca partidul sa isi desemneze cat mai repede noua conducere, afirmand ca PSD "are de guvernat si mai sunt lucruri importante pana la rectificarea bugetara". El a adaugat ca persoana pe care social-democratii o vor considera "cea mai buna pentru a conduce partidul pana la Congres" se va bucura de intreg sprijinul sau.

Doi lideri si-au anuntat pana marti intentia de a prelua atributiile de presedinte al PSD: fostul presedinte executiv Liviu Dragnea, in prezent coordonator politic, si presedintele Consiliului National, ministrul Rovana Plumb.

Rovana Plumb a anuntat prima ca le va cere colegilor din CExN sa o sustina si sa se manifeste in continuare ca o "echipa unita".

"Este vorba doar de o pozitie de presedinte interimar. Desigur ca sunt foarte multi colegi care fac parte din Comitetul Executiv National care au toate calitatile si sunt indreptatiti sa poata sa ocupe aceasta functie. Sunt un om al echipei si i-am rugat pe colegii mei, dat fiind faptul ca mi-am angajat aceasta responsabilitate, sa ma sustina sa putem sa mergem mai departe", a declarat Rovana Plumb.

Liviu Dragnea a anuntat marti ca va candida pentru sefia interimara a PSD.
"In urma discutiilor pe care le-am avut in ultimele zile cu foarte multi colegi, majoritatea din Comitetul Executiv National, dar si colegi din teritoriu, am decis sa cer votul de incredere al colegilor din CExN pentru a prelua atributiile presedintelui PSD in urma demisiei domnului Victor Ponta", a afirmat Liviu Dragnea.

Rovana Plumb si Liviu Dragnea isi impart insa sustinerea in teritoriu, desi multe dintre organizatiile judetene ale PSD nu au reusit sa isi formuleze o pozitie ferma cu privire la viitoarea conducere a partidului.

Si in ce priveste organizarea viitorului Congres al PSD exista opinii diferite in randul social-democratilor, fiind aduse in discutie trei posibile variante - noiembrie 2015, februarie 2016 sau dupa alegerile parlamentare.

"Merg ca si pana acum pe ideea sa continuam aceasta guvernare, cea mai buna din ultimii zece ani, in cadrul unei coalitii stabile si solide. Avem nevoie de stabilitate politica. Aceasta este propunerea mea si mesajul meu la Comitetul Executiv. Doar Comitetul Executiv poate stabili data Congresului. Cel mai corect cred ca ar fi ca acest Congres sa aiba loc la termen, dupa alegerile locale si alegerile parlamentare. PSD se pregateste si are toate actiunile politice puse la punct astfel incat sa putem castiga alegerile locale si cele parlamentare", a afirmat Rovana Plumb.

Si Liviu Dragnea a sustinut ca nu isi doreste un Congres extraordinar, explicand ca "s-ar naste foarte multe tulburari".

"Nu e nevoie de un Congres. Cel mai rau lucru pentru partid ar fi sa se organizeze un Congres pentru ca s-ar naste foarte multe tulburari, in vara sau in toamna aceasta, cand PSD nu are nevoie de asa ceva. PSD va gasi categoric calea prin care sa-l sustina pe Victor la Guvern si, pe de alta parte, sa poata sa functioneze coerent si sa aiba capacitatea, conducerea partidului, sa dea incredere tuturor membrilor si alesilor locali din PSD si parlamentarilor, avand in vedere ca mai e putin si incepe sesiunea parlamentara", a aratat coordonatorul politic al social-democratilor.

Reuniunea CExN a PSD are loc miercuri, incepand cu ora 15,00, la Palatul Parlamentului.

Potrivit Statutului PSD, Comitetul Executiv National se constituie din membrii Biroului Permanent National, presedintii organizatiilor PSD judetene, de sector, a municipiului Bucuresti, Diaspora, PSD Republica Moldova si PSD Online, membrii Birourilor Permanente ale celor doua Camere ale Parlamentului Romaniei, precum si presedintii comisiilor permanente ale Camerei Deputatilor si Senatului Romaniei, dar si ministri care sunt membri ai PSD, daca nu ocupa o alta functie.
Sedinta CExN este statutara in prezenta a doua treimi din numarul membrilor acestuia iar hotararile se adopta cu votul majoritatii membrilor prezenti.

Sursa: stirileprotv.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii