A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719829427.2346.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Liviu Dragnea: „PSD nu participa la alegeri daca PNL schimba legea electorala prin mijloace ABUZIVE”
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

POLITIC
29-01-2016, ora 08:14

Liviu Dragnea: „PSD nu participa la alegeri daca PNL schimba legea electorala prin mijloace ABUZIVE”

Articol de Cristian Amariei
Seful PSD Liviu Dragnea a anuntat, joi, intr-o conferinta de presa, ca daca prin mijloace "abuzive" se va schimba legea alegerilor locale, atunci PSD nu va participa la alegeri.

Totodata, seful PSD a reiterat intentia PSD de a boicota alegerile locale, in cazul schimbarii "abuzive si nedemocratice" a legii prin care sunt alesi primarii din tara.

"Am discutat in grupuri si comitetul Executiv National despre actiunea profund nedemocratica initiata de PNL si de presiunile pe care PNL le exercita asupra guvernului apolitic pentru a modifica legea alegerilor locale. Decizia noastra este foarte clara. in cazul in care prin mijloace abuzive si nedemocratice s-ar putea schimba aceasta lege, PSD nu va participa la alegerile locale", a precizat seful PSD.

Liderul PSD a anuntat ca aceasta decizie a fost votata si in Comitetul Executiv al partidului.

Liviu Dragnea a precizat ca PSD poate sa castige alegerile locale indiferent de forma legii, insa a subliniat ca din punct de vedere procedural nu exista niciun argument care sa justifice modificarea legii electorale, cu doar cateva luni inainte de alegeri.

"Nu acceptam dupa ce deja s-a instituit o regula in Romania si presedintele Romaniei in Parlament a criticat instabilitatea legislativa si sutele si miile de modificari la miile de legi, dupa ce CCR a adoptat o decizie prin care s-a spus negru pe alb ca nu se mai accepta modificari la legile electorale mai devreme de un an inainte de data alegerilor, consideram ca actualul Guvern nu are de ce sa devina instrumentul PNL.

In martie, practic, incep actiunile pregatitoare si procedurale pentru pregatirea alegerilor locale. Nu suntem de acord sa mai cream un astfel de precedent. Decizia noastra poate fi considerata dura, dar e singura pe care am luat-o. Din ce ne aducem aminte, atunci cand Guvernul a fost votat in Parlament, nu a avut in programul de guvernare intentia de a modifica alegerile electorale. Mai mult, Guvernul Ciolos a afirmat raspicat ca va organiza alegerile parlamentare si locale in conditii corecte si nepartinitoare. (...) Totusi, Romania e o insula de stabilitate in zona si cred ca 2016 e un an in care acest echilibru trebuie mentinut", a tinut sa mai precizeze Dragnea.

"Am inteles ca domnul premier Ciolos vrea sa aiba o discutie cu partidele, o sa raspundem la aceasta invitatie. Le-am spus tuturor colegilor sa nu intre in capcana daca sunt mai bune varianta 1 tur, 2 tururi sau 3 tururi. Este vorva de un principiu. Acest precedent va fi unul extrem de periculos. Asa ceva nu e in regula. Am stabilit in Romania aceasta regula care e foarte importanta si vreau s-o respectam. Eu cred ca PSD are avantaje si intr-o varianta si cealalta. Vreau sa atragem acest semnal de alarma. Atunci cand sustinem democratia? Cand ne convine, cand nu ne convine. Am vorbit si cu dl Oprea, Tariceanu si Constantintin. Cred ca este corect ca pozitia lor sa le apartina. Am inteles ca de la UNPR s-a transmis acelasi punct de vedere", a mai punctat liderul PSD.

Mai mult, Liviu Dragnea a luat in discutie si legea finantarii partidelor.

"Nu are legatura modificarea legii electorale cu legea finantarii partidelor. Nu exista nicio discutie despre interzicerea modificarii unei legi privind finantarea partidelor. Stiti cate tururi sunt in SUA, o tara democratica? Un singur tur. In primul tur de scrutin sunt voturi pozitive. In turul 2 sunt voturile negative. E o intreaga teorie in lume in ceea ce priveste reprezentativitatea la alegerile locale si parlamentare. Nimeni nu are adevarul absolut. Noi vorbim de posibilitatea schimbarii. Daca de exexmplu in aprilie vine cineva de la PNL care spune ca a identificat o prevedere care faciliteaza si mai mult accesul cetatenilor”, a mai declarat ironic seful PSD.

Sursa: rtv.net
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii