ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
29-04-2014, ora 13:35

Lista de preturi pentru "infrumusetarea" pe banii statului. STENOGRAME cu negocierile de mii de euro intre paciente si medici

Articol de Cristian Amariei

Spitalul de chirurgie plastica, reparatorie si arsuri din Bucuresti era clinica privata a medicilor, spun procurorii, care ii acuza pe chirurgi, ca au luat mita si au inselat Casa de Asigurari de Sanatate.

Doctorii aveau tarife pentru fiecare tip de interventie si stabileau programari pe banda rulanta. Erau zile, noteaza anchetatorii, in care se faceau si doua operatii estetice. Toate ar fi fost trecute in acte ca interventii reparatorii necesare si decontate intr-o anumita masura de Casa de Sanatate.

"Medicii au deturnat complet scopul (...) Spitalului Clinic de Urgenta de Chirurgie Plastica, Reparatorie si Arsuri, singurul de aceasta specializare din Romania,(...) transformandu-l practic in propria lor clinica de chirurgie plastica. "

Este una dintre concluziile la care au ajuns procurorii bucuresteni care investigheaza 16 chirurgi plasticieni pentru luare de mita, inselaciune si fals.

Zeci de discutii telefonice intre pacienti si medici sau asistente arata care era mecanismul prin care personalul se imbogatea, iar spitalul si Casa de asigurari de sanatate erau prejudiciate.

Pacientele care voiau de operatii estetice: de cele mai multe ori rinoplastii si implant mamar, dar si liposuctii ii sunau pe medici.

Integral pe stirileprotv.ro

Foto: activenews.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii