A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727661851.2152.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Lista alimentelor in care se ascunde zaharul
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
21-01-2016, ora 09:35

Lista alimentelor in care se ascunde zaharul

Articol de Madalina Irimia
O dieta inseamna in primul rand o alimentatie sanatoasa hipocalorica. Se poate intampla totusi sa urmezi cu strictete regulile dietei si totusi sa nu slabesti. Un motiv ar putea fi zaharul care se ascunde printre ingredinetele unei alimentatii sanatoase. Iata care sunt aceste alimente si de ce trebuie sa fii atenta si sa citesti bine etichetele atunci cand le cumperi:

Sosurile pentru paste

Sosurile imbuteliate din comert sunt pline de savoare si nu sunt deloc dulci la gust. Cu toate acestea ele contin intre 6 si 12 g de zahar pentru o jumatate de portie. Este cam aceeasi cantitate ce se regaseste intr-o prajiturica cu ciocolata. De aceea, este recomandat ca sosul sa fie facut in casa desi dureaza mai mult timp, dar poti avea astfel controlul ingredientelor.

Batoanele cu cereale

Stii acele batoane marketate ca gustari ideale pentru dieta deoarece sunt facute din cereale integrale si promit sa iti potoleasca foamea fara grija prea multor calorii? Ei bine, inainte sa le cumperi verifica cu atentie eticheta si vezi daca printre ingrediente nu se ascunde sirop de porumb, zahar brun, sau sirop din zahar brun, miere, dextroza sau fructoza. Unele dintre ele sunt imbracate cu iaurt sau ciocolata sau contin fulgi de ciocolata ceea ce creste mult continutul de zahar. Astfel, in loc sa consumi intre 8 si 12 grame de zahar intr-un astfel de baton, mai bine alegi sa consumi cereale integrale cu iaurt.

Iaurtul

Iaurtul este extrenm de bogat in calciu si proteine, insa chiar si acela care este sarac in grasimi dar contine alte arome poate contine o gramada de zahar. Un pahar mare de iaurt cu fructe (225 de grame) poate contine intre 17 si 33 de grame de zahar, ceea ce inseamna aceeasi cantitate pe care o poti obtine din doua cupe de inghetata de ciocolata. Cand mergi la cumparaturi alege acele iaurturi care au putin zahar printre ingrediente sau, si mai bine, iaurturile simple, natur la care poti adauga tu fructe proaspete.

Continuarea aici
     
Tag-uri: alimente, zahari, calorii
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
BrettTit,  13.06.2017 17:50

wh0cd2286791 buy avodart

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii