A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1731731232.4793.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Lista alimentelor care previn caderea parului
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
24-07-2012, ora 04:53

Lista alimentelor care previn caderea parului

Articol de Madalina Irimia

Dieta dezechilibrata, saraca in vitamine si minerale, reprezinta un factor important care determina caderea excesiva a parului, afirma specialistii.

Zilnic pierdem intre 50 si 200 de fire de par. Medicii dermatologi spun ca acest fapt este un fenomen normal, deoarece pierderea acestora ajuta la regenerarea podoabei capilare.

Problema apare atunci cand parul este lipsit de stalucire, iar numarul firelor de par cazute intr-o zi este cu mult mai mare decat media normala.

Medicul nutritionist Mihaela Bilic, autoarea cartii „Sanatatea are gust”, ofera cateva ponturi utile pentru a preveni caderea parului cu ajutorul dietei. „Substanete cu rol benefic pentru sanatatea parului sunt zincul, vitaminele A, B si C, dar si aminoacizii cu sulf”, puncteaza nutritionistul.

Mai jos regasiti lista de alimente care nu ar trebui sa lipseasca din dieta zilnica daca va confruntati cu o cadere masiva a firelor de par.

- Carnea rosie si alba, pestele, ficatul, ouale si legumele cu frunze verzi sunt o sursa excelenta de fier. Acest mineral imbunatateste aspectul podoabei capilare. Transportul oxigenului la celule depinde de prezenta fierului in sange. In lipsa acestui mineral, organismul produce mai putina hemoglobina, iar tesuturile primesc mai putin oxigen. Potrivit specialistilor, caderea parului este unul dintre principalele simptome ale carentei de fier.

- Drojdia de bere, ciupercile si pestele au un continut ridicat de vitamina B3, substanta care joaca un rol esential in mentinerea sanatatii firelor de par.

-Vitamina B5 nu ar trebui nici ea sa lipseasca din dieta zilnica daca vrem sa prevenim caderea firelor de par. Aceasta substanta se regaseste in drojdia de bere, ficat, ciuperci, carne si oua.

- Germenii de grau si bananele abunda in vitamina B6. Aceasta previne caderea parului si stimuleaza cresterea.

Un aport adecvat de produse integrale, legume proaspete bogate in antioxidanti si proteine care au o inalta valoare biologica dau viguare si stalucire firului de par si previn caderea acestuia”, mentioneaza dr. Mihaela Bilic.

In plus, pentru a reda parului suplete si stalucire, medicul spune ca din regimul zilnic nu ar trebui sa lipseaca morcovii, semintele, nucile, alunele si ciocolata.

Sursa: gandul.info

Foto: style-look.com

     
Tag-uri: alimente, par, sanatate
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii