ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
17-01-2013, ora 10:04

Lipsa micului dejun da peste cap creierul

Articol de Madalina Irimia

Lipsa micului dejun perturba activitatea cerebrala, mai ales dintr-o parte a cortexului orbito-frontal, asociata cu stimulii 'placuti' din circuitul recompensei. La persoanele care sar peste masa de dimineata se declanseaza o supra-activare a acestei regiuni a creierului cand persoana da apoi peste alimente bogate in calorii, simtind nevoia sa se arunce pe acest tip de hrana, scrie passionsante.be.

Este ceea ce au demonstrat cercetari desfasurate de o echipa de la Imperial College din Londra, care a prezentat rezultatele la un congres de stiinte neurologice. A fost studiat creierul a circa 20 de persoane (adulti tineri cu un indice de masa corporala normal) in diferite situatii (post, mic dejun, injectare de ser fiziologic sau de grelina, 'homonul foamei').

Prima observatie este ca lipsa micului dejun duce la o atractie mult mai mare fata de alimentele bogate in calorii. La pranz, voluntarii care nu au mancat dimineata au consumat in medie cu 20% mai multe calorii decat atunci cand au mancat dimineata. Nu senzatia de foame explica totul: ea poate fi potolita al fel de bine consumand mancare slab calorica, dar creierul dicteaza un alt comportament.

Sursa: AGERPRES

Foto: foodstory.ro

     
Tag-uri: lipsa, mic dejun, creier
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii