ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
10-06-2014, ora 16:07

Limitari de viteza in circulatia trenurilor pe intreaga retea feroviara

Articol de Cristian Amariei

Compania Nationala de Cai Ferate „CFR” SA informeaza ca marti 10 iunie, incepand cu ora 15.00 au fost introduse limitari de viteza in circulatia trenurilor, pe intreaga retea feroviara.

Mentionam ca viteza de circulatie a trenurilor de calatori si de marfa pe anumite tronsoane de cale ferata s-a redus, din cauza temperaturilor ridicate inregistrate la nivelul solului, cu 10-50 km/h fata de viteza normala, incepand cu ora 11.30, iar de la ora 15.00, limitarile de viteza s-au introdus pe intrega retea de cale ferata.

Prin aplicarea acestei masuri - obligatorie in perioadele caniculare - se vor inregistra intarzieri la destinatie, in medie, de 30-40 de minute/tren, functie de traseul trenului din graficul de circulatie. Intarzieri mai mari, de peste 50-60 de minute/tren, se pot inregistra la trenurile al caror parcurs tranziteaza mai multe judete afectate de temperaturile ridicate.

Reducerea vitezelor de circulatie, in anumite intervale de timp in care temperaturile depasesc limitele normale, este o masura obligatorie pentru siguranta traficului feroviar si, de asemensea, este aplicata de toate administratiile de cale ferata. Este important de mentionat ca in perioada de canicula temperaturile inregistrate la nivelul sinei depasesc 45 de grade C.

Aceasta masura este necesara in perioadele caniculare pentru ca traficul feroviar sa se desfasoare in conditii de siguranta. Personalul de intretinere a caii ferate efectueaza revizii suplimentare pe intreaga retea feroviara (insotiri de trenuri, verificari directe ale caii, masurarea si inregistrarea permanenta a evolutiei temperaturilor in sina etc.) iar, in timpul zilei, viteza de circulatie a trenurilor de calatori si de marfa se reduce cu 20-50 km/h fata de viteza normala de circulatie, pe durate bine determinate, astfel incat traficul feroviar sa se desfasoare in depline conditii de siguranta.

Inainte de efectuarea calatoriei, recomandam publicului calator sa solicite informatii despre intarzierile inregistrate in traficul feroviar la statiile si agentiile CFR din Bucuresti si din tara sau la telefon 021/9521. Compania Nationala de Cai Ferate „CFR” SA cere scuze pasagerilor pentru intarzierile inregistrate in traficul feroviar, si ii asigura ca toate masurile operative intreprinse au ca principal scop desfasurarea traficului in conditii de siguranta”, anunta CFR.

Foto: capital.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii