ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
15-02-2016, ora 10:01

Liderul nord-coreean vrea ca tara sa sa lanseze mai multi sateliti

Articol de Madalina Irimia
Conducatorul nord-coreean Kim Jong-Un a cerut oamenilor de stiinta din tara sa sa lanseze alti sateliti, la o saptamana dupa ce lansarea unei rachete a fost condamnata de comunitatea internationala, informeaza AFP.

In cursul unui banchet organizat pentru a-i felicita pe cercetatorii, tehnicienii si responsabilii programului spatial nord-coreean pentru reusita lansarii din 7 februarie, Kim a afirmat ca aceasta misiune a intervenit "intr-o perioada complexa in care fortele ostile sunt mai turbate ca niciodata pentru a strangula" Coreea de Nord, informeaza luni agentia oficiala KCNA.

Dupa o luna de la cel de-al patrulea sau test nuclear, condamnat unanim de comunitatea internationala, Coreea de Nord si-a atras din nou dezaprobarea capitalelor straine prin lansarea satelitului Kwangmyongsong-4.

Aceasta lansare a fost considerata drept un test mascat al unui tir cu racheta balistica, incalcand astfel mai multe rezolutii ale ONU.

Liderul nord-coreean a afirmat ca reusita acestei lansari a fost posibila prin "increderea absoluta" a echipei in partidul aflat la putere, adaugand ca sudoarea oamenilor de stiinta a fost principalul carburant al rachetei.

El a incurajat angajatii programului spatial nord-coreean sa utilizeze acest succes ca trambulina "spre obiective mai inalte si sa lanseze astfel mai multi sateliti".

Racheta cu trei trepte, lansata in 7 februarie de Phenian, a plasat intr-adevar un obiect pe orbita circumterestra, potrivit unui responsabil al Ministerului Apararii sud-coreean. Dar nu se poate confirma inca daca acesta este un satelit care functioneaza.

Washingtonul, Seulul si Tokyo desfasoara in prezent eforturi diplomatice in Consiliul de Securitate al ONU pentru a obtine inasprirea sanctiunilor impotriva Phenianului.

Sursa: agerpres.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii