A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719831151.1719.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Lentile de contact cu ecran LCD, un alt mod de a vedea lumea
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
06-01-2013, ora 07:53

Lentile de contact cu ecran LCD, un alt mod de a vedea lumea

Articol de Cristian Amariei

Lentilele de contact care isi schimba aspectul si te pot face sa vezi lucruri care nu se afla in fata ta erau intalnite pana de curand doar in filme SF, unde isi demonstrau potentialul oferind purtatorului informatii utile despre obiectele aflate in campul vizual, sau afisand o interfata 3D interactiva pentru un PC sau smartphone ultra-sofisticat.

Multumita progreselor facute in tehnologia ecranelor LCD de catre o companie numita Centre of Microsystems Technology, aceasta inventie are sanse mari sa devina realitate in viitorul apropiat. Noile lentile de contact, demonstrate deja cu un prim prototip functional, contin in structura lor o matrice LCD flexibila, modelata dupa forma lentilei de contact. Motivul pentru care compania producatoare a ales tehnologia LCD in loc de OLED este o limitare a celei din urma cu privire la suprafata efectiva ce poate fi alocata pentru afisarea de imagini. Tehnologia LED nu permite decat folosirea unei portiuni restranse din suprafata lentilei, in timp ce cu o matrice LCD poate fi acoperit intreg campul vizual, oferind purtatorului o experienta mult mai imersiva.

Integral pe go4it.ro

     
Tag-uri: lentile, LCD, ochi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii