ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

POLITIC
20-04-2016, ora 09:25

Legea falimentului personal ar putea intra in vigoare mai repede. Ce vor sa faca parlamentarii

Articol de Madalina Irimia
Legea insolventei persoanelor fizice ar putea intra in vigoare mai repede: de la 1 iunie! Desi Guvernul a amanat aplicarea legii pentru anul viitor, alesii nu sunt de acord si vor sa urgenteze lucrurile.

Alesii stabilesc astazi daca legea insolventei persoanelor fizice va fi aplicata incepand cu 2017 sau mai repede. Guvernul a amanat termenul de intrare in vigoare a legii insolventei persoanelor fizice pana la 31 decembrie 2016.

Propunerea de amanare a legii a venit de la Ministerul Justitiei, in urma unei unei solicitari a CSM, pe motiv in sistemul judiciar nu exista suficienti specialisti care sa analizeze controlul cheltuielilor celor care cer falimentul personal, potrivit sursei citate.

Potrivit legii, romanii care au datorii vor avea posibilitatea sa-si declare falimentul personal si vor beneficia de doua proceduri: una administrativa, care prevede ca, in fata unei comisii de insolventa, isi vor putea face un plan de reesalonare a datoriilor pe un termen de 5 ani, si o procedura de lichidare in fata instantelor de judecata.
in momentul deschiderii procedurii de insolventa se suspenda orice procedura de executare silita si nicio alta procedura de executare silita nu mai poate fi inceputa, se acorda preferinta planului de rambursare si nu lichidarii bunurilor, se suspenda de drept acumularea dobanzilor, penalitatilor si majorarilor de intarziere dupa momentul initierii procedurii de insolventa si debitorul poate propune un plan de rambursare a datoriilor care se intinde pe 5 ani cu posibilitatea prelungirii cu inca un an.

Sursa: realitatea.net
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii