A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1731635301.2772.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Legea falimentului personal a fost adoptata
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
21-05-2015, ora 11:56

Legea falimentului personal a fost adoptata

Articol de Madalina Irimia
Legea insolventei persoanelor fizice a fost votata, miercuri, in plenul Camerei Deputatilor, care este for decizional. Actul normativ a primit unda verde cu 309 voturi "pentru", zero voturi "impotriva" si trei abtineri. El va fi trimis presedintelui Klaus Iohannis pentru promulgare.

Deputata PSD, Ana Birchall, a declarat, in cadrul unei interventii telefonice in emisiunea "Newsroom", ca a obtinut acordul Bancii Mondiale, Comisiei Europene si Fondului Monetar International intrucat este un proiect de lege bun, profesionist, echilibrat , care are la baza analiza legislatiei din peste 12 state.

"Este o zi istorica in Parlamentul Romaniei. Dupa 25 de ani de democratie, pentru prima data, avem o lege a insolventei persoanelor fizice. Nu este numai singurul proiect de lege avizat favorabil vreodata de un Guvern in 25 de ani, dar este si singurul proiect de lege sustinut de cele trei institutii financiare cu care eu am stat in discutii de cel putin trei-patru luni de zile. Am reusit, de exemplu, sa impun termenul de cinci ani de zile cu posibilitatea de prelungire cu inca un an la termenul de rambursare si nu trei ani si, in concluzie, acest proiect de lege este un proiect care este foarte profesionist scris", a declarat deputata PSD.

Ana Birchall, care a initiat proiectul, a mentionat de curand ca ofera "un ajutor real romanilor de buna-credinta, care sunt sufocati de datorii, are la baza analiza legislatiei si a practicii judiciare din 12 state", principalul avantaj fiind acela ca de la momentul deschiderii procedurii insolventei se suspenda orice procedura de executare silita si nicio alta procedura de executare silita nu mai poate fi inceputa.

Pe scurt, scrie ziare.com, legea prevede ca un debitor care nu isi mai poate achita datoriile sa poata fi "ajutat" cu un plan de rambursare pe cinci ani sub supravegherea unei comisii de insolventa.

"Va fi constituita o comisie de insolventa, cel mai probabil alcatuita din reprezentanti ai anumitor autoritati, cum ar fi ANPC, BNR etc., care va monitoriza modul de rambursare a datoriilor. Daca cineva nu va fi de acord cu procedura stabilita in cadrul acestei comisii, atunci se poate face contestatie si se merge in instanta. Astfel, degrevam instantele de o serie de dosare, iar debitorul, care va putea propune modul de rambursare a datoriilor, pentru ca are acest drept, nu va mai fi nevoit sa astepte o lunga perioada de timp ca sa ia instanta o decizie", a explicat de curand Ana Birchall.

Sursa: realitatea.net
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii