ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
07-03-2016, ora 09:27

Legea darii in plata, „un experiment unic in lume”

Articol de Madalina Irimia
Legea darii in plata in forma initiala adoptata de Parlament este un experiment unic in lume - considera guvernatorul BNR.

Intr-un interviu la Radio Romania Actualitati, Mugur Isarescu a mai spus ca spera ca

luna aceasta, proiectul sa fie modificat, in sensul Directivei europene de protectie a celor care iau credite:

,,Sub forma din Romania nu exista in nicio tara. Principiul darii in plata este acceptat la buna intelegere dintre creditor si debitor, ceea ce este cu totul altceva. Ca si acum, intre debitor si creditor se poate stabili, in Romania, conform Codului Civil, acest principiu.

Ceea ce s-a propus in forma initiala si s-a aprobat in Parlamentul Romaniei este un experiment unicat. in luna martie ar fi foarte bine sa asistam la un proces de convertire, in masura in care se poate, a acestei legi numita "darea in plata" spre adevaratul sens al directivei europene”, spune Mugur Isarescu.

Proiectul legii darii in plata, care ii nemultumeste pe bancheri, urmeaza sa fie dezbatut in Camera Deputatilor. A fost aprobat din nou de Senat, dupa ce a fost trimis pentru reexaminare de presedintele Klaus Iohannis.

Fata de varianta initiala, a fost introdus un plafon maxim al creditelor de 150.000 de euro pentru care legea ar urma sa se aplice.

Executivul spune ca, totusi, legea mai are inca multe deficiente si in primul rand, nu face distinctie intre cei care nu mai pot sa plateasca si cei care nu mai vor.

Sursa: realitatea.net
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii