A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727674894.9046.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Legea darii in plata a fost ADOPTATA in Parlament in aplauze. Ziua in care actul normativ ar putea intra in vigoare
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

POLITIC
14-04-2016, ora 08:36

Legea darii in plata a fost ADOPTATA in Parlament in aplauze. Ziua in care actul normativ ar putea intra in vigoare

Articol de Cristian Amariei
Legea darii in plata a fost adoptata miercuri de deputati si ar putea intra in vigoare peste trei saptamani.

Toate partidele au votat in favoarea actului normativ, care prevede ca orice consumator care a luat un credit ipotecar poate da casa bancii in schimbul stergerii datoriei pana la ultimul cent.

De lege beneficiaza cei care au luat credite de maximum 250.000 de euro, nu si cei care si-au cumparat o locuinta prin programul "Prima casa".

Se intampla foarte rar ca adoptarea unei legi sa fie insotita de atatea aplauze. La votul decisiv pentru darea in plata, la balcoanele salii de plen au fost invitati mai multi clienti ai bancilor.

Daniel Zamfir, deputat PNL, intitiatorul Legii darii in plata: "Sa dam sansa la o viata noua acestor oameni, viata fara datorii, fara presiune."

Legea darii in plata a fost votata de toti deputatii, cu exceptia a doi dintre ei. Actul normativ prevede ca romanii cu credite ipotecare de pana la 250.000 pot face darea in plata. Legea ii vizeaza si pe cei care au luat credit de nevoi personale cu ipoteca, precum si pe cei executati silit, dar urmariti in continuare pentru datoriile ramase. Nu vor beneficia de darea in plata cei care au cumparat o locuinta prin programul "Prima Casa".

Liviu Dragnea, presedintele PSD: "Astazi, dupa acest vot, nu a castigat niciun parlamentar, nicin partid politic. Trebuie sa intelegem ca cei care au castigat sunt poate sute de mii de cetateni romani."

Daniel Zamfir, deputat PNL, intitiatorul Legii darii in plata: "As vrea sa va multumesc tuturor ca ati inteles ca trebuie sa le dam o noua sansa acestor oameni."

Legea votata miercuri mai ramane la Parlament trei zile lucratoare, timp in care alesii o pot contesta la Curtea Constitutionala. De asemenea, Guvernul, Avocatul Poporului si Inalta Curte au dreptul de a sesiza judecatorii Curtii.

Daca acest lucru nu se va intampla, actul normativ pleaca la Cotroceni pentru promulgare. Seful statului are la dispozitie 10 zile lucratoare sa decida daca, la randul sau, o contesta la Curte sau o promulga.

Sursa: stirileprotv.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii