A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719761417.7764.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

"Legea contorului". Romanii NU vor ma plati PIERDERILE in retea la caldura, curent sau apa
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
08-04-2014, ora 12:51

"Legea contorului". Romanii NU vor ma plati PIERDERILE in retea la caldura, curent sau apa

Articol de Madalina Irimia

Facturarea pierderilor din retele va fi interzisa, potrivit unui proiect de lege depus in Parlament, si se va pedepsi cu inchisoare de la 6 luni la 2 ani.

Un numar de 32 de parlamentari au elaborat un proiect de lege prin care furnizorilor de energie electrica si termica li se interzice facturarea catre consumatori a pierderilor din retele, incasarile in avans, recalcularile si taxele de rezervare, consumatorii urmand sa plateasca numai cantitatea consumata, pe baza citirilor efectuate de contor, potrivit Adevarul.ro.

Utilizatorul casnic de energie electrica sau termica nu va plati pierderile de energie electrica sau termica din reteaua de furnizare sau orice alte pierderi care exista pana la intrarea retelei in contor", se arata in articolul 5 al proiectului.

Mai mult, facturarea unor sume care reprezinta pierderi sau costuri necontractate de catre utilizatori constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amenda de la 150.000 de lei la 250.000 de lei, potrivit documentului.

De asemenea, „este interzisa recalcularea contravalorii serviciilor furnizate catre populatie de furnizorul de energie, in contextul in care utilizatorul casnic detine un contor functional autorizat metrologic, ce are drept scop contorizarea cantitatii de energie pe care acesta o consuma", se mai arata in proiect.

Potrivit notei de fundamentare, „incasarea in avans a unor sume, pe baza unor calcule unilaterale efectuate de catre furnizorii de energie, reprezinta un credit-client pe care acestia il fac si pe care populatia, in mod arbitrar, trebuie sa il suporte".

Foto: b365.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii