A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719815913.0021.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Legea care prevede eliminarea a 102 taxe, votata in unanimitate. Anca Dragu: „Guvernul ia in calcul sesizarea CCR”
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

POLITIC
26-10-2016, ora 09:03

Legea care prevede eliminarea a 102 taxe, votata in unanimitate. Anca Dragu: „Guvernul ia in calcul sesizarea CCR”

Articol de Madalina Irimia
Camera Deputatilor a adoptat proiectul de lege initiat de liderul PSD, Liviu Dragnea, care prevede eliminarea a peste 100 de taxe nefiscale, mentinand si eliminarea taxei radio-tv.

Conform Agerpres, proiectul privind eliminarea unor taxe, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative a fost adoptat cu 225 voturi ''pentru''.

Astfel, printre taxele care vor fi eliminate se afla timbrul de mediu pentru autovehicule, taxe la Registrul Comertului, taxe consulare si de cetatenie, taxe pentru cazierul fiscal, taxele radio-tv, taxa suplimentara pentru eliberarea pasaportului temporar, taxa pentru pierderea sau modificarea actelor, taxe extrajudiciare de timbru, taxa pentru permisele de pescuit recreativ sau sportiv, taxa pentru serviciile prestate de MAI pentru public, tarifele percepute de Casa Nationala de Pensii.

Deputatul PNL Andreea Paul a spus ca liberalii au votat proiectul pentru ca, in ansamblu, este bun, dar exista un risc major referitor la taxele radio-tv. Ea a aratat ca si in privinta eliminarii unor taxe consulare exista un risc. Deputatul PSD Liviu Dragnea a spus, dupa vot, ca Parlamentul a adoptat cea mai importanta lege pentru debirocratizare. "Noi nu am spus ca vom introduce vreo taxa noua. Zilele urmatoare vom prezenta cine si cand a introdus aceste taxe", a aratat Dragnea.

Dragu: Guvernul ia in calcul sesizarea Curtii Constitutionale pe legea privind eliminarea celor 102 taxe

Ministrul Finantelor, Anca Dragu, a afirmat, marti, ca sursa de finantare lipseste la proiectul PSD adoptat de Parlament privind eliminarea celor peste 100 de taxe nefiscale, precizand ca Guvernul ia in calcul sesizarea Curtii Constitutionale, relateaza news.ro.

"Analizam aceasta optiune (de sesizare a Curtii Constitutionale - n.r.). Pot sa va spun ca impactul global este de 1,6 miliarde lei, fara indicarea sursei de finantare, asa cum prevede legea responsabilitatii fiscale, legea finantelor publice si chiar Constitutia. La nivelul Guvernului sustinem eliminarea unor taxe, acesta a fost si punctul nostru de vedere, dar acolo unde era un efort financiar rezonabil si pe care il puteam sustine in 2017", a afirmat ministrul de Finante, Anca Dragu.

Ea a spus ca pentru taxa radio-tv impactul bugetar ar fi de circa 600 milioane lei. "Aici avem doua elemente, respectiv finantarea care nu este prevazuta in proiectul de lege din Parlament si mai este cadrul legal. Pe actualul cadru legal, de la bugetul de stat pot fi achitate anumite tipuri de cheltuieli pentru radio si televiziune. Ca atare, nu putem acoperi toate cheltuielile. De aceea, aceste taxe sunt necesare si sunt parte din cadrul legal de functionare a radioului si televiziunii. Nu putem plati integral functionarea acestor doua institutii, pentru ca legislatia curenta nu ne permite acest lucru. Poate fi modificata, e lege organica care poate fi modificata in Parlament”, a precizat Dragu.

Sursa: stirileprotv.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii