A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719834937.9723.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Legea bacsisului, valabila din 8 mai. Patronii se plang ca trebuie sa angajeze casieri
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
08-05-2015, ora 11:15

Legea bacsisului, valabila din 8 mai. Patronii se plang ca trebuie sa angajeze casieri

Articol de Cristian Amariei
Legea bacsisului intra din 8 mai in vigoare. Practic, daca mergeti la restaurant si lasati bacsis chelnerului, acesta e obligat sa va aduca inca un bon fiscal pe langa consumatie. Patronii se plang de costurile suplimentare, dar cei mai nemultumiti sunt chelnerii care se tem ca atentiile clientilor se vor imputina.

Deja cele mai multe restaurante au inceput sa emita doua bonuri, unul pentru consumatie si celalalt pentru atentiile lasate chelenerilor. De exemplu pentru aceasta cafea am primit un bon de sase lei si altul de 4 lei, pentru bacsis 02:40

In acest caz clientul a asteptat bonul fiscal, dar asta nu se intampla in general.

Pentru ca legea va cere din 8 mai, ca nota de plata sa prevada doua bonuri in situatia in care chelnerul primeste bacsis, majoritatea patronilor de localuri s-au conformat. Pentru ca treaba sa mearga, a fost nevoie de instalarea unor softuri noi in casa de marcat, dar si de mai mult personal.

"A fost nevoie sa angajam un casier special chiar pentru aceasta activitate, ca sa se poata desfasura in mod normal activitatea restaurantului. Cu mici intermitente vis a vis de inca un drum in plus pe care il face orice ospatar la fiecare nota de plata, in conditiile in care intr un weekend aglomerat se emit peste 150 de note de plata.", spune Marin Dragomir manager restaurant.

Ca atare, in urma schimbarilor, chelnerii se plimba mai mult si castiga mai putin.Pentru ca din banii primiti, 16% ajung la stat.

Pe langa bacsisurile trecute pe nota de plata, angajatii trebuie sa isi noteze intr+un registru special si banii cu care vin de acasa.

"Primul lucru pe care il face fiecare angajat incepand cu data de ieri, in momentul in care intra pe usa la servici isi decalara banii intr un registru special, emis de cei de la ANAF. La intrarea in program, are obligatia sa isi treaca banii. in cazul in care face cheltuieli din banii aferenti isi pastreaza bonul fiscal, un suc, un covrig, orice si a achizitionat. in cazul in care se gasesc mai multi bani la un eventual control, in buzunarul respectiv, suporta direct consecinsele legii, adica o amenda sau ce au hotarat organele competente.", a mai spus Marin Dragomir.

Sursa: realitatea.net
     
Tag-uri: lege, bacsis, patroni
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii