A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727662146.4426.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Legea adoptiei a fost modificata in sensul scurtarii termenelor si procedurilor
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
25-03-2016, ora 09:51

Legea adoptiei a fost modificata in sensul scurtarii termenelor si procedurilor

Articol de Madalina Irimia
Modificarile aduse legii adoptiei vor permite scurtarea termenelor privind declararea adoptabilitatii copilului, a celor aferente atestarii familiei adoptatoare, a procedurilor in instanta si pentru exprimarea de catre parintii naturali a consimtamantului in vederea adoptiei, sustine presedintele Autoritatii Nationale pentru Protectia Drepturilor Copilului si Adoptiei (ANPDCA), Gabriela Coman.

Potrivit acesteia, legea a fost adoptata de Camera Deputatilor, este la promulgare la Presedintie si va intra in vigoare la 4 luni de la publicarea in Monitorul Oficial, timp in care trebuie aprobate si normele de aplicare si adaptat softul utilizat in procedura de adoptie.

'Schimbarea Legii adoptiei a venit ca un raspuns la dificultatile intampinate in cadrul procesului de adoptie de catre familiile adoptatoare si autoritati. (...) Primul lucru constatat la reinfiintarea Autoritatii a fost ca acesti copii intra usor in sistem, in medie 5.000 de copii pe an, petrec mult timp acolo, in medie 6 ani — 6 ani si jumatate, si ies relativ greu din sistem fie prin adoptie fie prin reintegrarea in familie. In plus, daca ne uitam la evolutia duratei medii de adoptii, in ultimii trei ani am observat o crestere semnificativa, la 285 de zile pentru un copil din momentul in care este declarat adoptabil pana este adoptat definitiv, si la 437 de zile pentru familia adoptatoare din momentul in care primeste atestatul de familie adoptatoare pana la adoptarea copilului', a mai spus Gabriela Coman.

Printre cele mai importante modificari aduse de lege se numara scurtarea de la un an la sase luni a perioadei in care parintele natural sau rudele nu au putut fi gasiti sau refuza sa colaboreze pentru integrarea lui naturala.

In cazul in care parintii, din motive neimputabile, nu fac demersuri de reintegrare, la un an de la acest termen copilul intra in Planul Individualizat de Protectie (PIP) pentru adoptie.

Continuarea pe agerpres.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii