ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
24-08-2016, ora 09:25

Legaturile stranse de familie pot aduce beneficii asupra longevitatii

Articol de Cristian Amariei
Conform unor studii recente, oamenii care au o legatura stransa cu familia traiesc mai mult decat cei care sunt mai apropiati de prieteni.

Dovezile i-au surprins pe cercetatori, care credeau ca prietenii apropiati ar putea satisface nevoile noastre individuale mult mai bine decat rudele, pe care nu le putem alege, noteaza Descopera.

Liderul studiului, doctorul James Iveniuk de la Universitatea din Toronto (Canada), a declarat: ,,Am descoperit ca indivizii adulti care aveau familia in jurul lor, precum si alte persoane in varsta, aveau sanse mult mai putine sa moara. Nicio asociere de acest fel nu a fost descoperita in cazul prietenilor apropiati''. Studiul a utilizat figuri reprezentative pentru a investiga ce aspecte ale retelei sociale sunt mai importante pentru persoanele cu varste intre 57 si 85 de ani.

Participantii au fost rugati sa spuna cinci dintre cei mai confidenti membri, descriind in detaliu fiecare relatie cu acestia. Excluzand partenerii, numarul de apropiati a fost de 2,91. Cercetatorii au descoperit ca adultii care au afirmat ca se simt extrem de apropiati de membrii familiei aveau 6% riscul mortalitatii in urmatorii cinci ani, in timp ce persoanele care se simt mai atasate de prieteni aveau un risc al mortalitatii de 13%. Studiul a demonstrat ca cei care erau mai apropiati de familie se gandeau mult mai putin la moarte.

Dr Iveniuk a declarat: ,,in ciuda continutul emotional al unei conexiuni, simpla relatie sociala cu o alta persoana poate aduce beneficii asupra longevitatii''.

Acesta a adaugat ca oamenii care se simt mult mai apropiati de familie au un risc mai scazut al mortalitati, acelasi fapt nu a fost descoperit in cazul celor care au mai multi prieteni.

Mariajul este un alt factor care imbunatateste longevitatea vietii.

Sursa: csid.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii