ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
11-08-2015, ora 14:07

Legatura dintre paine si depresie. Iata ce au descoperit oamenii de stiinta

Articol de Madalina Irimia
Cercetatorii au studiat ce se intampla in corpul nostru in momentul in care consumam carbohidrati rafinati si au aratat ca persoanele care consuma des produse fainoase sunt mai predispuse la schimbari de dispozitie, despresie si anxietate.

Produsele rafinate provoaca cresterea rapida a nivelului de zahar din sange ceea ce impinge organismul sa produca cat mai multa insulina, ceea ce poate conduce la depresie.

Conform studiului la care au participat 70.000 de femei care se aflau inainte de menopauza exista o legatura intre produsele fainoase rafinate si depresie.

Atunci cand consumam carbohidrati, respectiv produse fainoase, nivelul de zahar din sange creste rapid. Indexul glicemic este responsabil de masurarea cantitatii de zahar pe care o avem in sange dupa ce am mancat. Astfel ca, cu cat alimentele sunt mai rafinate, cu atat indicele glicemic creste, scrie Adevarul.

Studiul a asociat un indice glicemic crescut cu o predispozitie mare spre depresie, anxietate sau schimbari de dispozitie, in timp ce un regim alimentar bogat in fibre, cereale integrale si legume au prezentat un risc mult mai scazut, adauga sursa citata. De asemenea, carbohidratii sunt asociati si cu problemele de obezitate, nivel scazut de energie si insomnie.

Sursa: realitatea.net
     
Tag-uri: paine, depresie, cercetari
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii