A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727664208.026.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Leacul din camara cu beneficii uimitoare pentru organsim! Vezi ce spun nutritionistii despre gogosari
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
09-11-2015, ora 11:42

Leacul din camara cu beneficii uimitoare pentru organsim! Vezi ce spun nutritionistii despre gogosari

Articol de Madalina Irimia
Gogosarul este un soi de ardei gras (Capsicum annuum). Constituie o varietate mai putin raspandita in lume, dar frecvent intrebuintata in bucataria romaneasca, nutritionistii considerandu-ne pe noi, romanii, norocosi pentru ca in tara noastra se cultiva gogosari.

Gogosarul are avantajul de a fi foarte carnos si zemos, avand o coaja subtire si multa pulpa. Este mai hranitor si mai plin de nutrienti decat ardeiul.

El este bogat nutritiv, oferind organismului cantitati semnificative de vitamina C, de vitamina A, de vitamina B6, de betacaroten, de vitamina K, de fosfor, de calciu, de tiamina, de acid folic, de magneziu, de cupru si fiind o sursa foarte buna de fibre, potrivit site-ului nutritiondata.self.com. Detine o cantitate scazuta de calorii.

Gogosarul dulce si alcalin poate fi folosit ca alternativa la ardeiul gras, consumat proaspat, ca atare, sau in salate. De asemenea, el poate fi un ingredient in ciorbe, in tocanite, in tocaturi; preparat pe gratar sau la cuptor, nu in ultimul rand este unul dintre ingredientele principale in prepararea zacustei. Chiar si pus la murat, gogosarul isi pastreaza multe dintre beneficiile pe care le are pentru sanatate.

Pe langa proprietatile nutritive, are si capacitatea de a combate sau de a preveni unele afectiuni.

Gogosarul rosu a fost remarcat ca fiind mai eficient decat celelalte soiuri de ardei gras, in protectia impotriva bolilor de inima, datorita concentratiei mari de nutrienti. Flavonoidele pe care le contine impiedica formarea cheagurilor de sange, fapt care duce la scaderea accidentelor vasculare si a atacurilor de cord.

Continuarea aici
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii