A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1720341621.3044.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Le Figaro: "Cristian Mungiu, un GENIU al Carpatilor"
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
21-11-2012, ora 16:16

Le Figaro: "Cristian Mungiu, un GENIU al Carpatilor"

Articol de Madalina Irimia

Sub titluri ca "Dupa dealuri, Cristian Mungiu exorcizeaza Romania" (Le Monde), "Cristian Mungiu, un geniu al Carpatilor" (Le Figaro), "Exorcism in stil romanesc" (20 minutes) sau "Cristian Mungiu ofera o anumita idee despre cinema" (La Croix), presa franceza scrie in termeni elogiosi despre cel mai recent film al regizorului Cristian Mungiu, "Dupa dealuri'. Pelicula a castigat la ultima editie a Festivalului de la Cannes premiul pentru scenariu.

In 2005, la manastirea Tanacu, in regiunea cu populatie extrem de superstitioasa a Moldovei, o femeie a murit intr-un rit de exorcizare, practicat in conditii neclare. Intreaga tara a fost atunci impresionata de acest groaznic fapt divers care a devenit treptat un fapt social.

Arestat alaturi de calugaritele care i-au fost complice, preotul a fost judecat si in cele din urma eliberat in 2011 din cauza unui viciu de forma. Cristian Mungiu a gasit in aceasta intamplare adevarata sursa de inspiratie pentru un film despre obscurantismul religios si aberatiile administrative ramase din vremea lui Ceausescu, scrie Le Monde. Cel de-al treilea film al regizorului recompensat cu Palme d'Or la Cannes in 2007 pentru '4 luni 3 saptamani 2 zile', opune o patima mistica si o iubire profana, care declanseaza o serie de evenimente unde isi gaseste loc si supranaturalul, adauga cotidianul francez.

Integral pe realitatea.net

Foto: blogs.indiewire.com

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii